Dsg rampada geri geri salma sorunu?

fanajal

Katılımcı Üye

İsim
Musti
Selam arkadaşlar.1.0 tsi dsg sifir aldigim araci bugun rampa üzeri bir yere park ettim.Arabaya döndüğümde emniyet kemerini taktim el freni çekili auto hold açık araci calistirdim p de vites aagim frende el frenini indirdim frenden ayagimi cektim gaza bastim fakat arac 3-5 cm geri kacti gaza basmaya devam ettim öyle kalktim.el frenini hic indirmeyip otomatik kendisinin kapatmasiylami kalkiş yapsaydim?Bu durum aracta sıkıntı yaratmıştır? Saygılarımla.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sürekli öyle yapmak motoru zorlayacaktır hocam. El freni otomatik kendisi indiği için düz yol neyse de yokuşta el frenini manuel indirmezseniz daha iyi olacaktır.

@AhmetCakmak Tamam dostum bundan sonra öyle yaparım rampada flan indirmicem el frenini.Fakat auto hold devamlı açık kullaniyorum.Cok teşekkürler.

Auto Hold arabalardaki otomatik vitesten sonra en büyük yenilik bence her arabada olmalı o kadar kolaylaştırıyor araç kullanmayı.Frene basılı tutmak nedir unuttum sanıyorum artık :)

@Kırcalı Evet öyle fakat ilk marşa bastigimda ilk harekette devre dışı kemer takili olsa bile durum böyle herkeste aynimi acabba ilk hareketten sonra devreye giriyor.

Eğer el freni çekili ise araç hareket edince el freni otomatik iniyor ondan sonra auto hold alıyor işi üzerine yine her frene bastığınızda aracı sabit tutuyor, taa ki siz gaza basıp gidene kadar yada el frenini manuel çekene kadar. El frenini çeken de yine auto hold, çünkü aynı anda ikisine de gerek yok malum.

Auto Hold arabalardaki otomatik vitesten sonra en büyük yenilik bence her arabada olmalı o kadar kolaylaştırıyor araç kullanmayı.Frene basılı tutmak nedir unuttum sanıyorum artık :)
Değerli Hocam 

Sanırım şu yazım işinize yarayacaktır.

Geri
Üst Alt