tampon çatladı

bf417

Katılımcı Üye

İsim
sedat küçük
Arkadaşlar bugün dikkatsizlik sonucu tali yoldan çıkarken önümdeki araca vurdum tampon çatladı. Daha önce tecrübesi olan arkadaşlara iki sorum olacak kaskoyu bozurmak istemiyorum öndeki araç a6 onda bozuk para kadar kırık var trafik sigortası ile yaptırabilir miyim bir de tamponu değiştirmeden dışarıda kendim tamir ettirsem sıkıntı olur mu?

Screenshot_2018-08-17-22-31-18.jpg

@bf417 

Değerli Hocam 

Katkıdan korkuyor olabilirsiniz. Ancak trafik sigortası "minik" bir hasar sonrası bile öyle bir seviyeye çıkar ki pişman olabilirsiniz.

Cebinizden yaptırın geçin derim. Ister serviste ister özel serviste. 

Sigortadan yaptırirsaniz Uzun vadede cebinizden çıkacak para burada odeyeceğinizden fazla olacaktır.

Geçmiş olsun

@bf417 Eğer kendim yapayım masraf olmasın hem modifiyeye sıcak bakıyorum, elim de yatkın derseniz şöyle bir şey deneyebilirsiniz.

Tabi herkesin anlayışına göre olmayan, geçici bir çözüm. Yinede tamponum sizinki gibi çatlasa kendi arabama yapardım :)  

Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle geçmiş olsun. Hata/kusur sizdeyse zorunlu trafik sigortası ödemez! Sadece karşı tarafın hasarını öder. Kasko, hafif hasar kapsamında yaptırılıp yaptırılamayacağını autoking gibi kaskonuzun anlaşmalı servisinden sorabilirsiniz. Bu durumda da tramere işleniyor diye biliyorum.

Öncelikle geçmiş olsun. Servise gidin ve kontrol ettirin. Dışardan önemsiz gibi görünse de iç bağlantısal aparatlar (tampon braketleri, far tırnakları vs)  zarar görmüş olabilir. Kılavuz tel ile bakıyorlar sigorta kayıtlarına esas olmak üzere, tıbbi endoskopik görüntüleme gibi bişi. Mart ayında eşimin aracına arkadan çarpan bir volvonun far tampon ön ızgara  ve kaput ucu hasarlanırken, bizim araçta sadece çeki demiri kapağı hasarlı gibi duruyordu. Ertesi gün serviste yapılan incelemede arka tampon braketleri darbe sonucu hasarlandığından komple tampon değişmek zorunda kalmıştı. Plastik parça olduğundan maalesef değer kaybı alamadık, sizden de alamazlar en azından bu açıdan rahat olun. Hasara dair resmi de fikir vermesi açısından paylaşıyorum.

m.JPG

Hocam distan icten zimpara cekiliyor icten plastik eritilip kaynatiyolar zimparayla duzleyip biyuyolar tamponda hasar kaydi olusturmayin derim sadece plastik parca cokta onemli degil ama pimpirikli adam cok satarkende fiyatini dusurmesine izin vermeyin gecmis olsun

@issos @issos @silvershadow sanırım yetkili servis en doğrusu olacak 5-6 bin hasar kaydı çıkar. Benim aracın tamponun dişleri de sıkıntılı sensörlerin kablosu falan da kesilmiş kırıktan bakınca gözüküyo, araç park sensörü hatası veriyor. Öndeki araç audi a6 onun sensörlerde de sorun var sensöre dokununca bagaj kapağı açılıyor

Screenshot_2018-08-17-23-46-33.jpg

@Meriç Mavisu hasar kaydı istemiyorum ama bu dediklerinizi yapacak usta tanımıyorum geçen sene sensör hatası aldım servise gitmedim başıma gelmedik kalmadı adam tamponu sökerken soketi koparmış ek yapmış sensörler durduk yere uyarı veriyodu gitmediğim elektrikçi kalmadı eskişehir bu konuda çok sıkıntılı.Serviste düzelttirebildim.

Plastik kaynak yöntemi ile tamponunuzu sanayide yaptırın derim. Park sensörünü de dışarıdan temin edersiniz.

Hocam beyaz satılık Tamponu olan arkadaşım var. Beklentisi yüksek değil. Tamir boyadan ucuza gelir. Daha da sağlam olur.

Tampon önemli kaynak yapıp boyatırsanız far çamurluk gibi parçalara uyumu eskisi gibi olmaz ayrıca bir defa esneyen tampon bir daha esnemez bu defa tampon değilde fariniz kaputunuz tampon gibi hasara uğrar en güzeli far yıkamalı tampona geçen bir golf sahibinden eski ama hasarsız tamponunu almak, boya ile de uğraşmazsıniz orjinal boyalı olur.

Geri
Üst Alt