tdi manuel aracımın 45bin bakımını eskişehir sanayide vw özel servise ocak ayında 350 tl ye yaptırdım 60 bini bir iki ay sonra 500 e yaptırırım diye tahmin ediyorum ama hangi parçaları alacağımı bilmiyorum tek bildiğim castrol 5 30 onun da şimdi doğalgazdan üretileni falan çıkmış forumda böyle bir konu var mı acaba?
doğalgaz dan üretilen Shell 'in yağı öyle aham şahım bi yağ değildir.,
Castrol alıcaksanız Castrol Edge
LL 5w-30 (tdi motor 4,6 lt. yağ alır)
Diğer kaliteli yağlar;
-Liqui Moly Top Tec 4200 5w-30
-Motul 8100 X-Clean
+ 5w-30
-Mobil 1 ESP Formula 5w-30
Hava, polen, yağ filtresine ek olarak mazot filtresi değişir. Klima polen filtresini "karbonlu" olanını alın standart kağıt filtre boşuna israf.
Fren hidroliği değişir (VW 501.14 veya TL 766-Z normlarına uygun olmalı) bu yağ dışarda biraz zor bulunur ve dışarda satılan standart dot4 fren hidrolikleri uygun değildir.! Oldukça ucuz bir yağdır servisten temin edebilirsiniz., 1-1,5 litre max. 2lt yeterlidir (eski yağı tahliye etmek için bir miktar yağ mecburen ziyan olabiliyor..)
G13 tip Antifiriz (piyasada satılan her kırmızı antifiriz uygun değildir) G13 tip olmalı ve asla çeşme suyu ile değil saf su ile %50-50 oranında karıştırılır., 2 kutu gerekli geri kalanı saf-su ile karıştırılıyor., parça kodu: G013 A8J M1
Filtreleri Mann, Mahle, Hengst gibi kaliteli markalar kullanmanızı öneririm., Alman araçları bu marka filtreler kullanır.
Edit: Antifiriz ölçüm cihazı ile donma noktası ölçüldüğünde iyi durumda olsa bile 4 yıl da bir değiştirin/değişmesi gerekli çünkü sürekli ısınıp-soğuduğundan çamurlaşma ve motorda korozyon başlar., Maximum 5 yıl da bir değiştirin..!! Fren hidroliği araç üretim tarihinden sonraki 3.cü yılın sonunda ve sonraki her 2 bakımda bir değişir.