1.2 tsi golf debriyaj sorunu

Gg037

Yeni Üye
İsim
Sadık
ARKADAŞLAR HERKESE MERHABA BEN DENİZLİDEN SADIK YENİ KATILDIM ARANIZA. 2015 MODEL EURO 6 1.2 TSİ MANUEL ARACIM VAR. 2.EL OLARAK ALDIĞIM ARABANIN DEBRİYAJINDA KALKIŞLARDA SÜREKLİ SARSMA (TİTRETME DEĞİL) ACEMİ KALKIŞI KONFORSUZ KALKIŞ OLUYOR. NE KADAR DİKKAT ETSEM DE PÜRÜZSÜZ KALKIŞ YAPAMIYORUM. BAŞKA Bİ GOLF E BİNDİM BUNDA KESİNLİKLE ÖYLE BİR SORUN YOKTU. BASKI BALATA İYİ DURUMDA ARAÇ ZATEN 43000 KM DE DAHA. SEBEBİ NE OLABİLİR BAŞINA BÖYLE BİRŞEY GELEN OLDU MU YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

Merhaba, 

Sorun sadece kalkışlarda mı oluyor?

Bunun yanında baskı balatanın kondisyonunu hissettiren bir kaç klişe mevzu var bilirsiniz. Debriyajın sertleşmesi, gitgide yukarıda kavraması, kavrama aralığının daralması, çekiş düşüşü/ motor devrine rağmen hızlanma kayıpları, vites geçişleri zorlaşır vs. Sizden önceki sahibinin nasıl kullandığı hakkında fikriniz var mıdır? Kullanıma bağlı olarak bahsi geçen km lerde de balata çok rahat bitirilebilir.

Bunlar yoksa, başka şeylerden şüphelenmeye başlamak lazım.

Arkadaşım benzer sorunlarla gitmişti, şanzıman bilyasının kırıldığını ve değişmesi gerektiğini söylemişlerdi. Söylediğine göre 1.2lerde kronik bir sorunmuş.

Şanzıman bilyası ile neyi kastettiklerini  bilmiyorum kafa yürütmeye çalışırsak yanlış parça çıkabilir gibime geliyor, siz bi sordurtun isterseniz. Detayını sormamış ancak bilya gittiği için debriyajın da gitmiş demişler.

Çok basit bir sorun bile olabilir. "Debriyaj merkezi"  diye bir parça var, bir baktırın derim hocam.

@Alpac sadece kalkışlarda onun dışında hızlanma sertleşme gibi bir sorunum yok

@Utku Lekesiz peki arkadaşınız yaptırdı mı yaptırdıysa eğer sorunu geçti.mi bir de fiyat olarak ne söylediler

ARKADAŞLAR HERKESE MERHABA BEN DENİZLİDEN SADIK YENİ KATILDIM ARANIZA. 2015 MODEL EURO 6 1.2 TSİ MANUEL ARACIM VAR. 2.EL OLARAK ALDIĞIM ARABANIN DEBRİYAJINDA KALKIŞLARDA SÜREKLİ SARSMA (TİTRETME DEĞİL) ACEMİ KALKIŞI KONFORSUZ KALKIŞ OLUYOR. NE KADAR DİKKAT ETSEM DE PÜRÜZSÜZ KALKIŞ YAPAMIYORUM. BAŞKA Bİ GOLF E BİNDİM BUNDA KESİNLİKLE ÖYLE BİR SORUN YOKTU. BASKI BALATA İYİ DURUMDA ARAÇ ZATEN 43000 KM DE DAHA. SEBEBİ NE OLABİLİR BAŞINA BÖYLE BİRŞEY GELEN OLDU MU YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
Hocam merhaba bende denizli liyim. denizlide 3 sanayide sümerpark avm arkasındaki  sanayide kariyer oto var eyüp usta ona git selamımı söyle bir kere test sürüşüne cıksın sorun ne bilir. yada ben c.tesi yağ bakımına gidecegim öğleyin 12-1 gibi orada olacagım gel beraber gösterelim. kendisi cok iyi ustadır

Geri
Üst Alt