service came from dül dül

bf417

Katılımcı Üye

İsim
sedat küçük
arkadaşlar herkese merhaba, 11 ay önce 50 bin km de aldığım 1.6 tdi golfün filtreleri ve yağı değiştirmiştim. 1 ay sonra 1yıl doluyor km 60binde  tekrardan bakıma sokmama gerek var mı yoksa 65bini bekleyim mi bilmiyorum psikolojik mi ama sanki daha sesli çalışıyor benim yağımı değiştir patron diyo sanki😀

arkadaşlar herkese merhaba, 11 ay önce 50 bin km de aldığım 1.6 tdi golfün filtreleri ve yağı değiştirmiştim. 1 ay sonra 1yıl doluyor km 60binde  tekrardan bakıma sokmama gerek var mı yoksa 65bini bekleyim mi bilmiyorum psikolojik mi ama sanki daha sesli çalışıyor benim yağımı değiştir patron diyo sanki😀
Bakımlar 15.000 km veya 1 yıl önce hangisi dolar ise ona göre yapılır., yani km dolmadıysa bu seferde yıldan dolayı yapılır

@forzaGilles 1 yılda yaptırmasak büyük bir sıkıntı yaratır mı hocam
Yağ özelliğini kaybetmeye başlıyor., filtreler kullanılan bölgenin durumuna göre iyice kirlenmiş olabilir (söküp bakmadan bilemeyiz)., Alacağınız yağın VW507.00 onaylı yağ olması lazım 5w-30

Uygun yağlar;

Castrol Edge LL 5w-30

Liqui Moly TopTec 4200 5w-30

Mobil 1 ESP Formula 5w-30

Motul 8100 X-clean+ 5w-30

Ayrıca her iki bakımda bir mazot filtresinin değişmesi gerekir sizin araç 4.cü bakıma gelmiş yani mazot filtresi değişmeli.,

Daha önceki bakım kayıtlarına bakarak geçen sene fren hidroliği değişmemişse değişmeli.,

+ olarak önümüzdeki sene yani 5.ci yılın sonunda soğutma suyu antifirizi değişmeli (G13 tip antifiriz) (%50 G13 tip antifiriz %50 saf su karışımı) musluk suyu, içme suyu kullanılmaz.!

Hangi marka araç olması önemli değil bakımlar senede bir yapılıyor., hatta Mercedes 'te senede 2 kez bakım var

Detaylı tespit yapabilmek için son 3 yılda araca bakımda neler yapılmış bilmek lazım

Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt