Soğutma sıvısı

Gg037

Yeni Üye
İsim
Sadık
Herkese iyi akşamlar. Bugün aracıma bindiğimde hareket ettikten kısa bir süre sonra soğutma sıvısını kontrol edin diye bi yazı çıktı kırmızı ünlemler falan neyse indim baktım hiç sıvı kalmamış 1 damla bile altına doğru ışık tuttum baktım ıslaklıklar vardı. Şimdilik üstüne su koydum yarın servise gidecem. Başına böyle bişey gelen var mı sonuna kadar su boşalması? Araç 1.2tsi. Bir de serviste antifiriz fiyatını bilen var mı

Arkadaşlar aynı uyarıyı yine verdi tekrar tamamen boşaltmış suyu ekledim. Altına doğru ışık tuttum her yer su olmuş yani eklediğim sular kaçaktan dolayı boşalıyor. Yarın sanayiye gidecem sıkıntısı masrafı ne tutar yazarım tekrardan başına böyle bi olay gelen olursa yardımcı olur 

@Gg037 devirdaim pompası gitmiştir hocam geçmiş olsun

Geçmiş olsun. Muhtemelen pompadandır dikkatli olun çekici ile götürün bence. 

merhaba, bu aylarda aynı durumu birden çok kişinin yaşaması garip değil mi?

ben de birebir bu durumu yaşadım.

sürekli gittiğim ustaya götürdüm. kontroller sonucu devir daim pompasında çatlak olduğunu tespit etti.

değişim yaptık.

bu vesile ile sağlam araba, markaya fazladan para veriyoruz gibi düşüncelerle alınan volkswagen'a sevgilerimi sunuyorum.

benim aracım 1.2 tsi dsg 70bin km'de ve aracıma gözüm gibi bakıyorum. 

öyle ki bir keresinde avm'ye girerken şu adına ne deniyor hız kesicilerden geçerken o kadar yavaş geçmişim ki arkadaki (hem de bayan :) ) sürücü kornaya basıp ilerlesene demişti.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Herkese iyi akşamlar. Bugün aracıma bindiğimde hareket ettikten kısa bir süre sonra soğutma sıvısını kontrol edin diye bi yazı çıktı kırmızı ünlemler falan neyse indim baktım hiç sıvı kalmamış 1 damla bile altına doğru ışık tuttum baktım ıslaklıklar vardı. Şimdilik üstüne su koydum yarın servise gidecem. Başına böyle bişey gelen var mı sonuna kadar su boşalması? Araç 1.2tsi. Bir de serviste antifiriz fiyatını bilen var mı
Aracınız kaç km'de ve kaç model..?

Hemen devirdaim pompası demek için erken belki hortumlarda kaçak olabilir aracın iyice kontrol edilmesi lazım., Kullanılması gereken antifiriz mutlaka G13 tip antifiriz olması lazım., Karışım %50 G13 antifiriz, %50 saf su şeklinde hazırlanıyor (2 şişe G13 tip antifiriz ile gerisi saf su olacak şekilde) hazırlanıyor., Musluk suyu veya içme suyu kullanmayınız teşebbüs edene de usta da olsa izin vermeyiniz., Soğutma suyuna çok mecbur kalmadıkça istisnai acil durumlar hariç ne içme suyu, ne de çeşme suyu koyulmamalıdır.!

G13 antifirizin bidonu döviz vs. zamlardan önce serviste 40-45 lira falandı., Şimdi 60-65 tl. falan olmuştur (1 bidon 1,5 lt.) Sistem onarım için komple sökülüp boşaltılacağı için size 2 veya 3 bidon lazım., 3-4 litre de saf su ihtiyacınız olacaktır.

Yuro zıplamadan hemen yetkili servis ile indirim tutarıyla toplam maliyeti konuşun derim motorunuza 2000tl sıkışmış... (Devirdaim pompası+soğutma sıvısı+işçilik) aynısı başıma geldi 2014 1.2 tsi 90bin km

Biraz kronik bir sorun gibi bu pompadan sıvı kaçağı, herkes kontrol ettirmeli bence.

Tdi da aynı durum yaşayan bir yakın büyüğüm var.

@firemage kesinlikle vw ayıbı kalitesiz malzeme kullanımı sonucu 100 bine varmayan araçların devirdaimleri değişiyor ne kadara nerde yaptırdınız.

@bf417 istanbul bahçelievlerde kocasinan sanayi var orada yaptırdım. 

2000 tl tuttu benim de.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@firemage sanayide 2 bin tuttuysa serviste 3 bin desenize, benim araç da bir iki kez uyarı verdi hararet yükseltti ama kontrol ettim sızıntı yok pompa devreye girmedi kontağı kapatıp açınca devreye girdi 2015 1.6 tdi 60 binde yakında suyu boşaltır bize de yol gözükür. 

@bf417 çok dikkat edin antifiriz su seviyesine.

ayrıca bir arkadaş yukarıda saf suyu koyun demiş ama benim usta içme suyu da olur dedi. ben de içme suyu takviyesi yaptım valla.

umarım sorun olmaz.

@radiation naptın usta 2000 tl nedir ben ufak bi kaçak zannetmiştim devir daim 43000 km için erken değil. Mi

Geri
Üst Alt