2014 1.2 dsg 800-1000 devir arası ses

Gokhantk

Yeni Üye
İsim
Gökhan
Golf Ailesi üyeleri Selamün Aleyküm, bir süredir foruma üyeyim ama ilk defa yazıyorum.

2014 1.2 dsg aracımda uzun zamandır süregelen şikayetlerim var; sürekli servise gitmekten ve aracımdan artık sıkıldım. 

Öncelikli şikayetim: araç hareket halinde iken yavaşlayıp tekrar gaza bastığımda şanzımandan şakur şukur ses geliyor. Bozuk yolda duyulan sese çok yakın. Ama ben dümdüz yolda duyuruyorum. Nadirde olsa vuruntu oluyor. Bunu defalarca servise götürdüm ilk başta güncelleme yapalım dediler düzelme olmadı. Sonrasında bu araçlarda olabilir normal demeye çalıştılar. Test aracında bana gösterin ikna olucam dedim, o sesi duyuramadılar. En son bir hafta başka şikayetle birlikte aracımı bir hafta tuttular sonuç klasik cevapları olan bu normal ses oldu.

Diğer bi şikayetim ise motordan 800-1000 devir arasında “tır tır” şeklinde garip bir ses geliyor . Dizel motor kıvamında bir ses. Devir düşünce yada yükselince kayboluyor buna dahi normal dediler. Bununla birlikte kuş sesi diye tabir edilen ıslık benzeri seside aramaya koyuldular. Alternatorden klima kompresörüne hatta V kayışına kadar  değiştirip denediler. Çözemeyince 3 şikayetimede normal dediler . Aracımı 1 hafta tutup sıfır çözümle çıkarken, siz rahat olun garantiniz bitsede biz yardımcı olucaz daha sonrada dediler. Bu şikayetlerim gerçekten normal mi benzer şikayeti olan varmı? Özellikle şanzımandan gelen sesi kayıt yapmak zor ama diğerlerini ses kaydı yapabilirim. 

Doğuş Esenyurt servisi kullanıyorum...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt