2+1 (bebek) ailemiz için uzun süre kullanabileceğimiz otomatik, düşük masraflı kaliteli bir araç arayışı aylardır devam ediyor.
Polo, fiesta sınıfı küçük geliyor.
Golf oldukça kaliteli bir araç.
Yaz tatili, bebek arabası koltuğu vs. sığar mı acaba, arka koltuk yolculuğu sıkıcı olur mu diye düşünürken fiyatlar inanılmaz yüksek geldi.
Ayrıca araç bulunmuyor olması, uzun vadeli teslim ve yeni zam konusu ayrıca can sıkıcı oldu ...
1.2 güçsüz kalabilir düşüncesiyle 1.4 veya dizel otomatik golf bakıyordum ancak eklentilerle fiyatlar resmen uçmuş ... [sm=s20.gif]
Araç bakmak için gittiğimde bayide bulunan tek golf satılmış ve kapıları kilitliydi. [
]
Hem konuyla ilgili yorumlarınızı almak hem de acaba focus modeline mi bakmaya devam etsem diye düşünüyorum.
Aracı benim doşımda eşim de kullanacağı için, güvenlik ve çocuklu yolculukar önemli.
Araç neredeyse hergün kullanılacak ve günlük 25-35 km yol yapacak.
Yolun gidiş kısmında çok uzun olmasa da yokuşlu ve sonrasında da bozuk bir bölüm bulunuyor.
Teşekkürler.
Benim size fark ettirmeye çalışacağım alanlar ise biraz farklı.
Sonuçlarımı sizinle Paylaşayım:
Mesele bebek arabasına göre bagaj;
bagaja göre araba;
arabaya göre imkan değil elbette...
Tam tersine göre...
Önceliğinizin güvenlik olduğunu tespit etmeniz tercihlerinize yön vermekte oldukça faydalı.
Böylece dalgalı seyirde değil de doğrudan hedefe yönelebiliriz.
İmkanlarınız elveriyorsa ilk önceliğiniz sevdiklerinizin güvenliği olacaksa.
Bu konuda Volvo, Mercedes gibi premium markalar başı çekseler de fiyatları ulaşılabilir olmalarını engelliyor.
Bu kadar güvenlik ekipmanını standart olarak en baz pakette dahi sunan pek az marka olabilir.
Hadi diyelim ki buldunuz bu fiyata bulmanız imkansız.
Bagaj alanımız 380 litre ama Honda Civic sedan'ın 389 litre , Alfa Romeo'nun 350 litrelik bagajından daha kullanışlı olduğunu iddia ediyorum.
Sadece yer tasarruflu stepne alarak bagajınızın tüm tabanını 10 cm derinleştirerek oldukça geniş bir alan elde edersiniz.
İl altı ayda bebek ya da çocuk koltuğu isteseniz de kullanamazsınız. Ana kucağını kemerle sabitlemenizi tavsiye ederim.
Bebek koltuğu ilk üç ayda kesinlikle kullanılmaz ama altı ay diyenler de var bu süreye.
üç dokuz ay arası bebek koltuğu alırsanız da sizin bileceğiniz iş. Fakat bebek büyüyünce mecburen bir üst modeline geçmek zorunlu. Bu yüzden hem bebeği taşımanıza hem de ön ya da arka koltuğa kemerle sabitleme(ki kullanımı son derece kolay) yöntemi yer tasarrufu ve puseti çok amaçlı kullanmayı sağlayacaktır.
Bu arada ana kucağı da denen puset içerisinde bebek 2 saatten uzun kalmamalıdır omurga sağlığı açısından.
Arkada bagajınızı düzenli yerleştirme konusunda zamanla uzmanlaşacak kimi eşyaları yolcunun ayak önüne alma seçeneğinizi değerlendirirsiniz.
Yılda iki kez uzun yol yapan Yasin Hocam sıkıntı çekmediğini söylemişti.[mentioned]topalkartal[/mentioned]
Ben de bir kez de uzun yol yaptığımda yer konusunda sıkıntı çekmedim.
Düşündüğünüz Ford Focus'un 421 litrelik bagaj hacmine daha da yaklaşır.
Bu jantın alınması için comfortline aldığınızı varsayarak
Aracımı alırken 1 yıl sonra bebek sahibi olmayı planladığımız için...
Bebek koltuğu, bebek arabası, bebek malzeme çantası ve bilimum ıvır zıvır ile birlikte bagajın uygun gelip gelmeyeceği ilk araştırma konumdu.
Focus bağımsız süspansiyonu ve yol tutuşuyla gerçekten başarılı olsa da Golf'ün malzeme kalitesi, dayanıklılık, sürüş keyfi karşılaştırma kabul etmeyecek ancak bir üst segmentle karşılaştırılabilecek kadar iyi.
1.2 105 beygirlik bir araçtır. Spor, performanslı kullanımda sadece yakıt tüketimi doğal olarak yükselir. Siz aracı ailece ve zaman zaman eşiniz kullanacaksa performans beklentiniz yoksa boşuna hem vergi hem yakıt ve hem motor farkı vermenin anlamı olduğunu düşünmüyorum.
Size 1.2 değil 105 beygir olarak bahsetmeli. 105 beygir ve 2500 devirden sonra gerçekten isteklidir ve de hızlıdır.
Jetta'yı malzeme kalitesi ve Alman üretim kalitesi yokluğu nedeniyle tavsiye etmiyorum.
Şimdi size arabaya vereceğiniz onca farkın bir miktarını bebek arabasına vererek he kaliteli hem kolay tek elle katlanlanır, hem hafif hem de bir el çantası kadar yer kaplayan " inglesina trilogy "tavsiye ederim. Pahalıdır ama indirimlerini yakalarsanız sizi focus'a binme zahmetinden kurtarır.
Ayrıca aracınıza park sensörleri alarak park kolaylığı ufak tefek sürtmeleri englellersiniz.
Aracın görüş açıları, hakimiyet kolaylığı, (küçüklüğü diyemeyeceğim kocaman maaşallah.)kullanımını zevkli kılar.
Ama en önemlisi size kendi kendine park özelliği anlamına gelen park assist alacak bütçeniz kalacaktır.
İnglesina Trilogy pahalı gelebilir.
Bu durumda ikinci seçenek Mamaspapas Armadillo Flip.+Maxicosi Ana kucağı
Arka tekerlekleri kilitlemek de kilidi çözmek de kolay.
Katlamak da kurmak da kolay
Oturma ünitesi yatış konumuna geldiğinde, port bebe gibi tam düz yatış imkanı sağlar.
Patentli 2 yönlü kolay katlanma teknolojisi sayesinde oturma ünitesinin hangi yöne baktığı fark etmeksizin saniyeler içerisinde tek elle ,katlayıp açabilirsiniz.
Katlandığında kendi sınıfında en az yer kaplayan bebek arabalarından biridir.
2 yönlü olarak kullanılabilen oturma ünitesi ile bebeğiniz isterseniz size isterseniz karşıya bakabilir.
Doğumdan itibaren 4 yaşına kadar kullanılabilir.
İstediğiniz pozisyonda ayarlanabilen çocuk için ayak desteği, ekstra konfor sağlar
Yumuşak ve dolgulu pedi rahat bir oturma alanı sunmaktadır.
Güneşli günlerde ekstra koruma olarak kullanabileceğiniz sun-visor (Tamamen kapanabilen nadir modellerden biri..)
5 nokta emniyet kemer sistemi ile bebeğinizin güvenliği tam olarak sağlanmaktadır.
Bebeğinizin ilgisini çeken bir oyuncağını asabileceğiniz, seyahatlerinizde oynayarak eğlenmesini sağlayacak oyuncak askılığı
Doğumdan ilk altı ayda ana kucağı/puset kullanmalısınız. 80 TL'ye satın alacağınız adaptörle ana kucağı monte edilebilir.
Adaptörlerini kullanarak ana kucağı ile birlikte travel set olarak kullanabilirsiniz.
Metal ayak basma yeri , kaldırım çıkarken gerekli desteği sağlar.
360 derece dönebilen yada istendiğinde kilitlenebilen ön tekerler yüksek manevra imkanı sunmaktadır.
İstendiğnde kolaylıkla çıkartılabilen tekerlekler.
4 teker de de bulunan süspansiyon sistemi , yoldaki sarsıntıları abzorbe ederek rahat bir sürüş sağlar
Katlandığında otomatik olarak kilitlenerek kolay taşıma imkanı sunar.
Gözetleme penceresinden bebeğinizi sürekli gözetim altında tutabilirsiniz.
İçe doğru katlanma özelliği ile bebek arabanızın kumaşı her zaman temiz kalmaktadır.
Ekstra kontrol ve güvenlik için kolunuza takabileceğiniz ,bebek arabanızın elinizden kaçmasını engelleyen bileklik.
Kullanım Aralığı : Doğumdan itibaren
Açık Ölçüler : 98 cm x 55 cm x 92 cm
Kapalı Ölçüler : 75 cm x 55 cm 25 cm
Ağırlık : 9 kg