- İsim
- MELİH
Herkese merhaba, aracımın uzun yol macerasında malesef bir taş gelmesi sonucu ön camında çatlama meydana geldi, camda tek yerden 2 kol halinde çatlak bulunmakta, aksigortadan kaskom var ve anlaşması bulunmayan cam veya yetkili/özel servislerde değişim olması durumunda %20 muafiyet bulunmakta, bununla ilgili bulunduğum şehirdeki yetkili serviste kaskomun anlaşması bulunmuyor, fakat 3 cam markası ile anlaşması mevcut, bunlar DORAGLASS, CAR GLASS VE OLİMPİA, bu 3 markanın da bulunduğum ilde anlaşmalı bayisi var, kasko şirketini aradım ve bilgi aldım, oto cam hasarlarında artık tramere hasar olarak giriyormuş, ancak servisteki detaylı yapılan işlemlerde cam hasarı olarak görülüyormuş ve yaklaşık işçilik dahil 2500-3000 tl arası bir miğktar tutacağını ve %20 sini hesapladığımda ortalama 500-600 tl muafiyet ödemem gerektiğini belirttiler.
Sonrasında kaskomun anlaşmalı olduğu cam servislerinin bayilerini de aradım, hepsi ortalama 500-1000 tl arası bir fiyat çıkardılar ve muafiyetsiz yapacaklarını belirttiler, yaptığım araştırmalarda DORAGLASS marka aralarında sivrilen ve en bilindik olanı diye duydum. taktıranların çoğunun memnun olduğunu duydum. şimdi asıl sorum şu, siz olsanız ne yapardınız,
1-) orjnal serviste değiştirip 500-600 tl muafiyet ödeyip 2500-3000 tl arası hasar kaydı oluşması mı?(orjinal cam)
2-) anlaşmalı cam servisinde yaptırıp muafiyetsiz 500-1000 tl hasar kaydı oluşması mı?(orjinal cam değil)
3-) hiç kaskoyu bulaştırmadan DORAGLASS marka camın parasını elden verip yaptırmak mı?(orjinal cam değil)
Ayrıca, kasko şirketi ile yaptığım görüşmede cam hasarında hasarsızlık indirimim bozulmuyor imiş. Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Sonrasında kaskomun anlaşmalı olduğu cam servislerinin bayilerini de aradım, hepsi ortalama 500-1000 tl arası bir fiyat çıkardılar ve muafiyetsiz yapacaklarını belirttiler, yaptığım araştırmalarda DORAGLASS marka aralarında sivrilen ve en bilindik olanı diye duydum. taktıranların çoğunun memnun olduğunu duydum. şimdi asıl sorum şu, siz olsanız ne yapardınız,
1-) orjnal serviste değiştirip 500-600 tl muafiyet ödeyip 2500-3000 tl arası hasar kaydı oluşması mı?(orjinal cam)
2-) anlaşmalı cam servisinde yaptırıp muafiyetsiz 500-1000 tl hasar kaydı oluşması mı?(orjinal cam değil)
3-) hiç kaskoyu bulaştırmadan DORAGLASS marka camın parasını elden verip yaptırmak mı?(orjinal cam değil)
Ayrıca, kasko şirketi ile yaptığım görüşmede cam hasarında hasarsızlık indirimim bozulmuyor imiş. Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.