Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
bir kaç gündür araçla manevra yaparken sürücü koltuğunun altından ses geliyor. birşeyler geziyor arabanın içinde. büyük ihtimalle koltuğun altındaki havalandırma kanalına birşey kaçmış (taş, boncuk vb.) nasıl çıkarabiliriz yada havalandırmayı sökebilir miyiz acaba ?
Aynı problem bende de var özellikle dönüşlerde ve ani durmalarda aracın içinde yuvarlanarak ses çıkaran taş,boncuk yada farklı bir cisim ne olduğunu hala bulamadım.
hocam ya döşemenin altında ya da arka yolcu ayağına gelen havalandırma kanalında ama tam bende çözemedim. acayip sinirlerimi bozuyor. sağlam bir elektrikli süpürgeyle çekmeyi denicem bakalım.
sesin arkadaki yolcu ayak havalandırmanın içinden geldiğini tespit ettim. daha sonra süpürgenin dar alan aparatıyla çekecektim, cisim havalandırma kanalının ağız kısmına gelsin diye geri geri giderken ani fren yaptım ve kendiliğinden çıktı yeni araba almış gibi mutluyum
aynı yerden ses gelen varsa aparatla çekilebilir. yada oto yıkamacılar yardımcı olabilir.