Yan sanayi cam şokundayım

bf417

Katılımcı Üye

İsim
sedat küçük
Arkadaşlar forumda konu denk geldi ön cam değişimi ve camda yazan kodlarla ilgili bir konuydu. Keşke daha önce bu foruma kaydolsaydım dedim bugün aracın camlarını kontrol ettim aracım 2015 model sonuç hüsran geçwn sene expere baktırıp  her yeri orijinal diye aldığım aracın öncamı değişmiş ön camda 6 yazıyor yani 2016 da camı değiştirmişler dve yan sanayi camla, expertiz bunu söylemedi bana kimbilir başka neler söylenmedi aşağıda eklediğim ilk foto arka cam ikinci ön cam yanlarda sorun yok gibi duruyor.

IMG_20181223_194312.jpg

IMG_20181223_194248.jpg

Ekspertiz belgenizi alıp vurun adamların yüzüne. O zaman ne diyecekler. :)  Böyle küçük detayı onların kaçırmaması lazımdı tabi ama sizde baksaymışsınız iyi olurmuş hocam. 

Yan camlar yan sanayi orjinal wv logosu olması gerekiyor anlamadığım şey 4 camda mı bu şekilde ? 

Moderatör tarafında düzenlendi:
@AhmetCakmak @yusufacs hocam şu an tüm moral sıfır yan camlarda vw logosu var ön ve arka camda yok attığım fotolar gibi camlara hiç dikkat etmedim ya acaba aracın dolu hasarı mı vardı inş taklalı falan değildir experi yapan eleman makinayla baktı sıfır boya dedi ama 😤

Ön cama taş gelir çatlar, kırılır eder tamam da arka cam niye değişmiş olabilir ki...

Geçmiş olsun hocam. Expere de güven olmuyor demek ki.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@AhmetCakmak @yusufacs hocam şu an tüm moral sıfır yan camlarda vw logosu var ön ve arka camda yok attığım fotolar gibi camlara hiç dikkat etmedim ya acaba aracın dolu hasarı mı vardı inş taklalı falan değildir experi yapan eleman makinayla baktı sıfır boya dedi ama 😤
Aracı İstanbul'dan aldıysanız doludan dolayı olabilir. Eğer arka cam reziztansları düzgün çalışıyorsa ve ön-arka camlardan ses yapma vs. sorunları yoksa bence çok dert edilecek bir şey değil ama experin yanına gidip nasıl expersiniz diyebilirsiniz hocam. 

@AhmetCakmak hocam aracı ankara pursaklardan aldım ankarada değilim şu an ankaraya ilk gittiğimde expere uğrayacam ona birkaç sözüm var o neyse de ben yarın eskişehirde bir expere daha sokuyum.

@Mugzy hocam cidden tadım kaçtı şu an arabamda herhangi bir sorun yok ama bunları satanın söylememesi experin bulamaması ki kendim gittim expere satın aldığım kişiden bağımsız gerçekten ilginç çölde kutup ayısı olmuşuz da haberimiz yok

@Mugzy hocam cidden tadım kaçtı şu an arabamda herhangi bir sorun yok ama bunları satanın söylememesi experin bulamaması ki kendim gittim expere satın aldığım kişiden bağımsız gerçekten ilginç çölde kutup ayısı olmuşuz da haberimiz yok
Expertizi ankarada mı yaptırdınız hangi firma yaptı acaba? Ön cam çatlak sebebiyle olabilir. Bagaj camında da belki hırsızlık vs gibi(geçen hafta bizzat 2 araç gördüm gece bagaj camı patlatılıp hırsızlık yapılan) Bi durum olup tutanak tutulmamış da olabilir. Cam sonuçta birçok kişi cebinden de karşılayabiliyor. 

Hayretle okuduğum bir konu oldu cam tampon vs bunlara genel olarak ekspertiz firmaları bakmaz. Tampona bakan çoğu yerde vidalarla oynanmış olsun değişti diye yazar bu ve bunun gibi önemsiz noktalara takılıyorsanız sıfır araba almanız gerekli malesef. Cam içinde kırıktan çatlaktan değişmiştir kaskoda senede bir cam ücretsiz olarak değişim hakkınız var ve bu hasar kaydı olarak işlenmez ki yan sanayi takıldıysa taktıran eleman dışarda cepten yaptırdı demektir gerçi bellide olmaz servis kayıtlarından baktırın eğer serviste değişim olduysa çıkacaktır

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hayretle okuduğum bir konu oldu cam tampon vs bunlara genel olarak ekspertiz firmaları bakmaz. Tampona bakan çoğu yerde vidalarla oynanmış olsun değişti diye yazar bu ve bunun gibi önemsiz noktalara takılıyorsanız sıfır araba almanız gerekli malesef. Cam içinde kırıktan çatlaktan değişmiştir kaskoda senede bir cam ücretsiz olarak değişim hakkınız var ve bu hasar kaydı olarak işlenmez ki yan sanayi takıldıysa taktıran eleman dışarda cepten yaptırdı demektir gerçi bellide olmaz servis kayıtlarından baktırın eğer serviste değişim olduysa çıkacaktır

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sayın hocam bazı ekspertiz firmaları cama da bakmaktadır. Örneğin aracımı alırken bana camların bilgisi de verilmişti. Zaten camlara bakıp VW logosundan anlamak mümkün. Dediğiniz gibi cam çok önemsenecek bir şey değil.

Kaskolarda genelde cam klozu oldugu icin kendi anlasmali cam firmalarina yonlendirirler. Bu etapta arac sahibinin dikkatli ! Olmasi gerekiyor : Benim kaskomda yetkili servis klozu var ama ne hikmetse cam olayinda firildak cevirip yetkili servis yerine anlasmali firmalara yonlendiriliyorlar. Serviste degissin derseniz yuzde bilmen kacini siz karsilarsiniz diyorlar. Tamam servis hem isciligi sisiriyor hemde isini iyi yapan bir camcıdan iyi yapamazlar ama cam orjinalmi peki ? Tabiki hayir. Benim on yolcu camimi patlattilar, kasko camciya yonlendirdi adama dedim orjinal cammi takiyorsunuz ? Yok muadil dedi. Dedim fiyat farki ne orjinalle muadil arasinda 20 tl ! Evet 20 tl ;) Dedim ben servisten cami alip sana vericem faturasiyla onu takacaksin. Kaskoyada kaydim bi guzel halloldu. Uzun lafin kisasi; uyanik olun  buyuk, kucuk herkes yedirdigine cakmaya calisiyor bu zamanda.

Geri
Üst Alt