Aynı aküden benim aracımda da var 2013 ekim daha bitmedi , start-stopu hiç kullanmıyorum peki yeni aküyü ne marka aldınız serviste mi değişti benim en çok kafamı kurcalayan bu akünün kodlanması meselesi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
@erkanwrc
Aküyü Varta EFB 60ah tercih ettim, servisin akü değişimi için sunduğu fiyatlar dudak uçuklatan cinstendi. Varta satıcısından aldım ve değişimini 5 dakikada yaptırdım. Benim eski EXIDE aküm marş basamayacak kadar tükenmişti, takviye ile çalıştırmıştım.
Değişim sonrası kodlama kısmını araç çok aktif kullanılmadığı için henüz gerçekleştirmedim. Bu süre zarfında da akü ile ilgili bir problem gözlemlemedim. Kodlama yapmazsanız akünüz iş görmez hemencecik biter diye bir olay yok.
Kodlama için yabancı ve yerli forumlarda yazılan akünün fren enerjisi geri kazanımı ve ömrü için etkisinin olduğu yazılıp tartışılmış. Yapsak iyi mi olur? bence olabilir.
Servisin kodlama konusu ile ilgili söylediği husus, "gerek yok" oldu. Konuştuğum tüm akücülerin ise "abi öyle birşey sizin arabalarda yok BMW'lerde felan oluyo o" oldu.
gerisini siz düşünün. VAG-Com kablonuz var ve elinizden geliyorsa youtube üzerinden kodlama videolarını bulabilir, kolaylıkla uygulayabilirsiniz.
Akü tavsiyesi olarak daha önceki ibiza ve golf 6 aracımda da Varta tercih ettim bi yamuğunu görmedim
Bütçeniz dahilinde ise Exide tercih edebilirsiniz varta ile arasında 100-150 lira arası fark olması lazım, sadece yeni parti üretim bulması biraz dert.
Beklemiş akü almamaya da dikkat edin.
@yekk bide müzik sisteminde ses seviyesi düşüyor. spoty'den sıkça müzik dinlerim bazen sesin yarısı ortalığı inletirken bazende sesi sonuna kadar açsanızda ses seviyesi biyerden sonra çıkmıyor. konuyu öğrendiğimiz iyi oldu ona göre akü alırız. allahtan aracım kapalı yerde, akü sorun çıkarmıyor. bende de 2015 higline var.
@gokayozyer o konu benim de dikkatimi çekmedi değil fakat akü ile alakalı olduğunu düşünmüyorum, aracınızın GALA ayarını bir kontrol etmenizi tavsiye ederim
Gala ayarı hıza bağlı ses seviyesi ayarıdır. Buna benzer bir tespitim benim de oldu; bazen daha öncesinde yüksek kalitede indirilmiş olan şarkılarda da ses kalitesinin de değiştiğini fark etmiştim. Muhtemelen Spotify ile alakalkı bir durum olabilir.
Not: yukarıdaki yorumlar 1.4 TSI 122 hp araç için yapılmıştır. TDI motorlar için bu akü uygun değildir. AGM serisi akülere yönelmeniz gereklidir.