Arkadaşlar uzun süredir forumda mobil1 esp formula ile castrol edge ll markaların 5w30 yağları tartışma konusu oluyor bugün kendi sitelerinden kendi laboratuvar sonuçlarını sizlerle paylaşmak istedim.
Verilere bakıldığında önemli noktaları malesef karşılaştıramıyoruz çünkü laboratuvarda farklı metodlar kullanılmış ama şunu da gözardı etmemek gerektiğini düşünüyorum bu değerler sonuçlarda yakalanan en iyi değerlerdir yani metoda takılmadan baktığımızda şöyle özetleyelim,
Parlama noktası
Mobil :254
castrol :196 derece
Akma noktası
Mobil -45 castrol -39 derece
Viskozite endeksi
mobil 164
castrol 173
(viskozite sıvıların akmaya karşı direncidir motor için düşük olması tercih edilir)
Partikül miktarı
mobil 0.6
castrol 0.75
100 derecede viskozite
Mobil 1 :12.1
Castrol: 11.6
Not: Bu veriler ürünlerin kendi sitesinden alınmış olup herhengi bir ticari amaç ve öneri taşımamaktadır.
Verilere bakıldığında önemli noktaları malesef karşılaştıramıyoruz çünkü laboratuvarda farklı metodlar kullanılmış ama şunu da gözardı etmemek gerektiğini düşünüyorum bu değerler sonuçlarda yakalanan en iyi değerlerdir yani metoda takılmadan baktığımızda şöyle özetleyelim,
Parlama noktası
Mobil :254
castrol :196 derece
Akma noktası
Mobil -45 castrol -39 derece
Viskozite endeksi
mobil 164
castrol 173
(viskozite sıvıların akmaya karşı direncidir motor için düşük olması tercih edilir)
Partikül miktarı
mobil 0.6
castrol 0.75
100 derecede viskozite
Mobil 1 :12.1
Castrol: 11.6
Not: Bu veriler ürünlerin kendi sitesinden alınmış olup herhengi bir ticari amaç ve öneri taşımamaktadır.
Moderatör tarafında düzenlendi: