Halojen Fardan Adaptif Far'a yükseltme ile birlikte otomatik far yükseklik ayarıda yapmıştık yaklaşık 8-9 aydır Far yıkama olmadan kullandım. Bixenon farlar kirlendiğinde aydınlatma performansı düşmesi sebebiyle far yıkama montajınıda dün itibari ile bitirdim. Tabi Bixenon farlara geçtikten sonra Highline Tungsten Gri tampon bulup aldım montaj yapmadan önce jetleride sipariş ettim geldiğinde jetlerle birlikte tamponu değiştirdim bu şekilde de baya uzun süre gezdim. Far yıkama yapacak olan arkadaşlar için gerekli parça kodlarınıda paylaşayım
Parça Kodları
Far yıkama Jetleri
5G0955965 - 5G0955966
Far yıkama hortum seti
1J0955964F
Far yıkama hortum dirsekleri
6R0955665 (3 adet)
Far Yıkama Pompası
6R0955681
Far Yıkamalı Su haznesi
5G0955453M
Far yıkama Pompa Soketi ve Cam Suyu Seviye Soketi
1J0973722A - 1J0973202
Malzemeleri Topladığımıza göre artık montaja başlayabiliriz
İlk Önce Tamponu söküyoruz ve silecek su deposunu değiştirme ile başlıyoruz. Silecek suyu deposu değişiminde ufak süprizle karşılaştım ancak hemen müdahale ettik
aracın üzerinde olan depo küçük olduğu için silecek suyu motoru kablo su ve cam suyu hortumları ona göre yapılmış yeni depomuz büyük olduğu için kablo ve hortum uzatması yapmamız gerekiyor.
Tamponu söküyoruz
Far yıkamasız silecek suyu depomuz, hacim olarak oldukca küçük
Far yıkamalı olan ile değiştiriyoruz
Hazne değişiminden önce soketlere kablo tesisatlarını hazırlamıştım montajdan sonra araba içine çekeceğiz zaten pompaya takılı kablo tesisatı gözüküyor
Daha sonra tampona far yıkama hortum setlerini orjinal yerine yerleştirip jetlere takıyoruz
Parça montajlarımızı bitirdikten sonra tamponu toplayıp kablo cekme ve bcm girisi ardından kodlama yapıyoruz
Kablo cekme işi icin klavuz kullanmamiz gerekli fren pedalı üzerinden ana tesisat yanından gönderdiğinizde akü arkasından çıkıyor araba icine çekecegimiz tesisati klavuza bantlayıp araba icine geri cekiyoruz. Bcm’ye ulaşmak icin kaput acma kolunu söküp orda bulunan trimide alıyoruz
Montaj bcm B soketine yapılacak. Far yıkama pompası soketi 2.pinden gelen kablo soket 46nolu pine
Cam suyu seviye sensörü soketi 2. Kablo bcm 28nolu pine
Far yıkama motoru soketi 1. Pin ile seviye sensörü 1.pin i birbirine bağlayıp uygun yerden şaseye bağlıyoruz daha sonra kodlamaları yapıyoruz,
09 bcm longcodingten yıkama jetleri ve seviye sensörünü tikleyip aktif ediyoruz
İşlemler bu kadar şuanda sistem aktif çalışmakta videosunu en kısa zamanda ekleyeceğim, okuduğunuz için teşekkür ederim
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Parça Kodları
Far yıkama Jetleri
5G0955965 - 5G0955966
Far yıkama hortum seti
1J0955964F
Far yıkama hortum dirsekleri
6R0955665 (3 adet)
Far Yıkama Pompası
6R0955681
Far Yıkamalı Su haznesi
5G0955453M
Far yıkama Pompa Soketi ve Cam Suyu Seviye Soketi
1J0973722A - 1J0973202
Malzemeleri Topladığımıza göre artık montaja başlayabiliriz
İlk Önce Tamponu söküyoruz ve silecek su deposunu değiştirme ile başlıyoruz. Silecek suyu deposu değişiminde ufak süprizle karşılaştım ancak hemen müdahale ettik
Tamponu söküyoruz
Far yıkamasız silecek suyu depomuz, hacim olarak oldukca küçük
Far yıkamalı olan ile değiştiriyoruz
Hazne değişiminden önce soketlere kablo tesisatlarını hazırlamıştım montajdan sonra araba içine çekeceğiz zaten pompaya takılı kablo tesisatı gözüküyor
Daha sonra tampona far yıkama hortum setlerini orjinal yerine yerleştirip jetlere takıyoruz
Parça montajlarımızı bitirdikten sonra tamponu toplayıp kablo cekme ve bcm girisi ardından kodlama yapıyoruz
Kablo cekme işi icin klavuz kullanmamiz gerekli fren pedalı üzerinden ana tesisat yanından gönderdiğinizde akü arkasından çıkıyor araba icine çekecegimiz tesisati klavuza bantlayıp araba icine geri cekiyoruz. Bcm’ye ulaşmak icin kaput acma kolunu söküp orda bulunan trimide alıyoruz
Montaj bcm B soketine yapılacak. Far yıkama pompası soketi 2.pinden gelen kablo soket 46nolu pine
Cam suyu seviye sensörü soketi 2. Kablo bcm 28nolu pine
Far yıkama motoru soketi 1. Pin ile seviye sensörü 1.pin i birbirine bağlayıp uygun yerden şaseye bağlıyoruz daha sonra kodlamaları yapıyoruz,
09 bcm longcodingten yıkama jetleri ve seviye sensörünü tikleyip aktif ediyoruz
İşlemler bu kadar şuanda sistem aktif çalışmakta videosunu en kısa zamanda ekleyeceğim, okuduğunuz için teşekkür ederim
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi