TDI ‘da yağ eksiltmesi normal şartlarda mümkün değildir., Yağ eksiltme problemi TSI motorlar için geçerlidir.,Merhaba 1.6 tdi cay motorlarda kaç bin km de ne kadar yağ eksiltmesi normal sayılacak derecededir ?
Şimdiden çok teşekkürler herkese
Doğru ölçüm şekli; motor sıcakken ve yağ ısınmış haldeyken yapılmalıdır., aracı düz bir zeminde stop edin ve yağ ısınmış haldeyken ölçüm yapınız@forzaGilles
Çok teşekkür ederim yorumunuz için tekrar ölçme yaptım motor soğukken düz bir zeminde yağ seviyesini tekrar ölçtüm hiç eksilme yok bakım yaptıralı 7 bin km oldu sanırım ölçtüğüm zemin düz değildi endişeye kapılmıştım da
Bahsettiğiniz bu özellik Golf 'te yok., O özellik Bmw, Mercedes gibi Premium araçlarda mevcuttur., Hatta Bmw bi ara yağ çubuğunu da kaldırmıştı., Şikayet üzerine yeniden yağ çubuğu koydular., Bunu size söyleyen kişi size yanlış bilgi veriyor., Kulaktan dolma bilgilere itibar etmeyiniz en doğru bilgiyi her zaman kullanım klavuzu verir., Kullanım klavuzunu okumanızı öneririm@forzaGilles 2 ölçüm şekli varmış yağ sıcakken yağ çubuğunda çift noktalı olan yerden bakılıyormuş soğukken tek noktalı taraftan bakılıyormuş
Motor ve yağ ısınmış haldeyken., Yani göstege tablosundan motor sıcaklığı (hararet göstergesi) 90 °C dereceye ulaşmış., ve gösterge tablosunda devir saati ile hız göstergesi ortasındaki digital MFA ekranından o an ki anlık yağ sıcaklığı ekranını açıp., yağ sıcaklığı 80-90 °C dereceye ulaşmış mı kontrol ediniz., Motor yağı yaklaşık bu sıcaklıklara ulaşmış haldeyken motoru düz bir zeminde stop ediniz., ve stop etikten 1-2 dk. sonra seviyeyi ölçünüz.,@forzaGilles yetkili servis bu şekilde bilgi vermişti peki motoru kapattıktan sonra kaç dakika beklemek gerekiyor sonuçta yağ dolaşıyor motorun içinde kaç dakika sonra tamamen süzülmüş olur bir de farkı ne ki soğuk veya sıcağın