Merhaba 2013 1.2 tsi golf aracım var henüz 2 hafta önce aldım. Geçen haftaya kadar hiç bir sorunum yoktu araçla ilgili geçen hafta sonu periyodik bakım yaptırdım Luqui Moly Top Tec 4200 Long Life yağ ve mann filtreler kullanıldı. Bakımdan 4 gün sonra benzine yapılan son zamdan ötürü depoyu Shell'den doldurdum ve üzerinden 3 gün geçti şuan da aracımda sesli çalışma sanki dizel gibi, hafiften titreme var ve dün akşamda ışıklarda beklerken biranda rolanti dalgalanması oldu silkeledi. Kafaya taktım bakım yapılan yere gittim güvenirim kendilerine de bakıldı teste çıkıldı ve benzer sorunlarla gelen o kadar çok araç varmış ki ustanın söylediği şu; özellikle geçen hafta ki son zamlardan sonra tüm istasyonlar zarara uğradıkları için benzin ve mazota kar amacı ile ek katkılar ya da içinde ki bi maddenin arttırıldığını ve bunun da araçlara bu tarz sorunlar (teklemeler sesli çalışmalar vs) yarattığını söyledi. Mantıklı geldi çünkü bu tarz şeylere artık göz yumar olduğumuz için yaparlar diye düşünüyoruz. Daha sonra bugün Luqui Moly Ceratec yağ katkısını koyduk araca ama dediğim gibi aracım benzinli değil sanki dizel gibi çalışıyor yolda giderken de aynı şekilde ve bu can sıkıcı gerçekten. Umarım katkının faydası olur. Serviste bu 1.2 tsi motorların bu şekilde sesli çalışması ile ilgili bir işlemleri var mı? Ayrıca yeni aldığım için bujilere de serviste baktırmak istiyorum tekleme sorunu bundan dolayı olabilir düşüncesindeyim öneriniz var mıdır?