Onur Sarı
Üye
- İsim
- onur
Arkadaşlar merhaba gecen gün talihsiz bir olay yaşadım kontrolsüz 4 lü kavşakta sağdan gelen ehliyetsiz sürücü 90 la bana yandan vurdu benim hızım 30 civarıydı, sağdan gelene yol vermediğim için raporda hatanın %75 bana yazıldı.Araç yan ve perde hava yastıklarını açtı fotoğrafta cok ayrıntı yok ama aracta fotoğrafta görününden daha fazla hasar var, daha önce kaza yapmadım için sizden yardım istiyorum. Aracın piyasa değeri 110-120 arası sigorta inceleme sonucu aracta 30 bin tl hasar kaydı olduguna (değişmesi gereken parçaları onarım yazaraktan bu fiyatı cıkardıklarına inanıyorum) aracın değernin 115.300 tl olduguna karar vererekten pert cıkarmadı bende itiraz ettim tekrar değerlendirmelerini istedim tekrar cıkarmadılar bu sefer kasko şirketim aracı yetkili servisi gönderelim bide onların ekspertizi baksın araca pert cıkaracaklarına emin diyerekten vw başarana arabayı cektirdim yapılan incelemede 63 bin tl masraf cıkardılar bu raporu göre araça pert cıkması lazım hemen sigorta şirketine tekrar değerlendirmesi için sonucu yolladık şimdi sonuc bekliyoruz.Şimdi size sormak istediğim araca pert cıkmazsa yaptırılırsa değer kaybının %25 alabileceğim için büyük zararda olucam,tekrar pert cıkmadı diyelim önümde birkaç seçenek var ya kendim yaptırıcam ( bana yaklaşık 20-25 bin maliyeti olucak airbag tamiri ile değiştirmek istesem 10 bin kadar daha koymam lazım ) hasar kaydı oluşmayacak yada dışarda kaskodan yaptırıcam veya sigorta şirketine vericem (30 bin tl gibi hasardı olucak ) ama yaşadığım şehrin sanayisine güvenmiyorum dışarda yaptırmayada korkuyorum çünkü aracın elektronik vs arızalarıda var sigorta şirketine versem normalda araça pert cıkacak ama cıkmaması için değişmesi gereken parçalara onarım bazı parçaları yan sanayi yazdıgını düşünüyorum aslında gönlüm tabikide yaptırılarsa yetkli serviste yaptırmak temiz işçilik ve değişim onarım yok herşey orjinal parcasıyla değiştirilecek raporda elimde mevcut çizik veya ufacık kırılmış şeylere bile değiştirelecek diye yazmışlar ,size sormak istedğim aracı yaptırmayıp satsamda,dışarda kaskodan yaptırıp satsamda, kendim yaptırıp satsamda hemen hemen aynı miktar zararda olucam hesabını kitabını yaptım ,sizce ne yapmalım nasıl yol izlemeliyim yetkli serviste yaptırdım diyelim 63 bin tl hasar kaydı bana ilerde sıkıntı yaratırmı ?