@murat28
snin kaskonun atadığı eksper bir değer kaybı hesabı yapmaz. yapsa da snden boşuna para alır. çünkü karşı tarafın trafik sigortası bu işi için eksper atayıp o bir daha hesaplama yaptıracak.
sn kaza tutanakı, kasko firmasının atadığı eksperin hasar tespit raporunu alıp konuyla ilgili talebini oluşturan bir dilekçe hazırlayıp karşı tarafın trafik sigorta firmasına başvuruyorsun.
bn mail ile göndermiştim. dosya açtırmıştım. kısaca mail atıp müşteri hizmetlerinden dosya açtırıp dosya numarasını alıyorsun.
karşı tarafın trafik sigortası dosyayı inceleyip sana değer kaybı hesabını yapıp bir fiyat çıkarıyor.
uygun görürsen para hesabına yatıyor..
dikkat edilecek hususlar.
-dilekçene hesap numarası yaz.
-aracın tamir edilip edilmediğinin önemi yok istersen git sanayide yaptır istersen öyle kazalı gez fark etmez eksper raporu başvurun için yeterli. çünkü sana aracını yaptırmamışsın bir değer kaybı yok filan diye hikayeden sallayacaklar..bu konuda bilgisiz alakasız insanların söylediklerine güvenmeyin. özellikle eksperlere bn hiç güvenmiyorum..
sn bilirsin yaptırırsan faturasını da ekleyebilirsin ama şart değil..
-değer kaybını hesaplamak için bir ücret var ancak kusurlu bulunduğun oran kadar alırlar. yani %100 karşı taraf kusurlu senden bir ücret alamazlar.