fren sertleşmesi sonrası marşın basmaması

ozguven

Üye
İsim
Aykan
Aracım 1,2 DSG comfortline 2016 model, dün aracıma led stop taktırdım ve ilk kez gizli özelliklerden bazılarını açtırdım. Arabayı 20km kadar kullandıktan sonra stop ettim ve arka stopları denemek amacıyla bir kaç kez frene bastım ve her basışta frenin daha da sertleştiğini fark ettim. Aracımı kapattıktan 10 dakika sonra çalıştırmak için geldiğinde iki kez marş basmadı, fren pedalıda halen sertti, 10 dakika bekledikten sonra ise araba çalıştı. Bu bir koruma mekanizması mıdır? Başına böyle birşey gelen arkadaşımız var mı? Marşın basmaması kodlama ile ilgili olabilir mi?

@ozguven bildiğim kadarıyla DSG araçların fren pedalına basmadan marş almıyor bu durum manuel araçlarda debriyaj pedalı için geçerli. Fren pedalı motor stop konumundayken birkaç kere bastıktan sonra şişer bu durumda fren pedalına basamaz hale gelirsiniz. Aracın çalışmaması muhtemelen frenin şişip sizin frene basamamanız yüzünden olmuştur.

Bende aynı şeyi düşündüm fren basılamayacak kadar sertti ve basmama rağmen herhalde fonksiyon görmedi

Öyle bi durumda frene 2 ayakla sert basınca çalışıyor
Çalışmayan arabanın frenine basarsanız şişer her araba için geçerlidir bu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bende kodlamadan mı kaynaklandı diye endişe etmiştim öyleyse sorun yok, iki ayakla basarak çalıştırılabilmesi de iyi bir çözüm. Teşekkürler

Geri
Üst Alt