Normal şartlarda sağlıklı olan muhayeneden geçmemesi gerek., 3. dünya ülkeleri hariç dünyanın hiç bi yerinde amerikan park, sislerle birlikte sellektör yanması, merceksiz fara Xenon veya Led ampül takmak geçmez.,
Avrupa'da bu şekildeki bir aracı Polis yakalasa bol sıfırlı bir ceza makbuzu sadece bununla da kalmayıp aracı trafikten geçici olarak men etmeye kadar gider.. Ama yolda görüyorum bizim insanımız kırmızı sis farı takmış, sadece sisler açık, araç komple simsiyah cam filmi kaplı dolanıyor.. Bunu avrupa'da yapsan adamın anasını ağlatırlar., Ceza ile de kurtulamazsın mahkemeye çıkarsın., kırmızı sis farı ne demek yahu, diskotek gibi canı isteyen kırmızı, canı isteyen mor sis farı takabilir mi..,
Hepsini geçtim gece dışarı çıkıyorsun yolda en az 15-20 tane aracın (farlar kapalı) sadece sis farı ile gezdiğine şahit oluyorum., Kimsenin bişey dediği de yok.. Daha trafik cezasını ödemeden eğer erken ödersen indirim yapılıyor (caydırıcılık nerede)., bu saydıklarımın 2-3 tanesine el atılsa 4-5 yıl içinde cari açığın büyük bir kısmını kapatırsın.. Bunu yapsınlar trafikte kimse magandalık yapabilir mi, kuralları uymayan kimseyi göremezsin kuzu olurlar..