[mention=3862]İbrahim Başkurt[/mention] Hocam,
Geçen sene, kısa farlardaki(h7) sarı ampuller yerine görüş performansını düşürmeden biraz daha beyaz ve güzel bir görüntü elde etmek için ampul arayışına girmiştim. Forumdaki deneyimli arkadaşlar K değeri yükseldikçe ışık renginin beyazladığını fakat yağmur sis vb. durumlarda farın performansının düşeceğini söylediler. Bende kısalar için(H7) K değeri orta seviye olan Philips White Vision(3700K) aldım. Rengi beyazdan ziyade gün ışığı sarısı gibi sarının en açığı diyebilirim. Performansı da güzeldi.
Benim araçta coming-leaving home sis farlarından yanıyor ve selektör yaptığımda sisler de yanıyor. Sis farları çok fazla kullanılmadığı için K değeri daha yüksek ve daha beyaz rengi olan Philips Crystal Vision(H11) 4300 K aldım. Kumanda dan kilit açtığımda ve selektörde daha güzel bir görüntü oluyordu.
Yakın zamanda farları komple çift u led e çevirdim ve sislere photon şimşek etkili aldım bu yüzden Philips White Vision(3700K), Philips Crystal Vision(H11) 4300 K ve aracın kendi sarı ampulleri boşa çıktı. Aldığım ürünleri 8 ay falan kullandım tahminimce %75 durumda falanlar. Philips White Vision(3700K), Philips Crystal Vision(H11) 4300 K şuan piyasada 130 ar liradan 260 TL. Düşünürsen fiyatı konuşuruz, arabanın kendi sarı ampullerini de hediye veririm. Evde bu ve bunun gibi bir sürü boşta duran parça var. İhtiyacı olan değerlendirsin.