122lik aracıma Ecumasters da yazılım attırmıştım ancak 3 gün sonra iade ettim.
ilk olarak internet üzerinden kaynağı bilinmeyen yazılım atan yerleri tercih etmeyin. Bilindik bir yer olsun.
Yazılım ile aracı maximum güce getirmeye çalışmayın, 122lik araçlarda turbonuzu erken yıpratırsınız. 160hp’nin altında kalın. DSG araçlar için net bir bilgim yok ancak 122lik motorun şanzımanı 150lik kadar sağlam değil. Yüksek tork yazılımı attırmamaya çalışın. Bazı yerler power yazılım diyor. (Şahsi görüşümdür, dsg kavraması erken biterse bir üst kalite balataya geçmenizi öneririm)
Yazılım atınca aracı zorlamasanız bile daha çok ısınıyor. 4 senedir aracı kapattığımda sessiz duran aracım araçtan indiğimde fanlarını kapatmıyordu. Bunun gerçekleşmesi için 5000 devir çevirmeye gerek yok. evime giden yol yokuş yukarı, 6.vites 82km/h’ ye sabit araç daha önce kontak kapattıktan sonra hiç fan açmamıştı.
Yakıt ekonomisinde bir değişiklik görmedim.
Riskleri göze alarak yaparsanız bir sorun olmayacaktır. Dsg araç için stage 1 yazılım riskleri turbo veya kavrama balatasının erken yıpranması olarak görüyorum. Bu parçalardan biri bozulursa yerine yenisi veya daha iyisini koyarım diyorsanız gidin yarın yaptırın.
Turbonun riskini alabildiğim gün ben de gidip tekrar yaptıracağım.