@tcu_halil 1.4 Higline dolu ekstraları olan Golf'ten A3 Sedan Dynamic'e geçiş yaptım...
A3 sedan ' a ekstra orj 17" Jant taktım başka bir özelliği yok cam tavan vs...
Öncelikle donanım eksiklerini bariz hissediyorsun , harekete duyarlı farlar , cam tavan , 1.4 TSİ sessiz ve titreşimsiz motor, karartılmış arka camlar ve hız sabitleme.
Konfor: Her iki araçta çok konforlu , ancak tümseklerden geçerken ve titreşimler de aynı daha önceki aracım BMW 1 de ki gibi A3 te daha sıkı ve tok hissettiren bir amortisöre sahip , Golf biraz daha sesli çalışıyor..
Motor farkından dolayı A3 daha titreşimli çalışıyor bu konu da 1.4 çok daha başarılı startstop u hiç hissettirmiyordu.
Golf bağımsız süspansiyon , A3 sedan yarı bağımsız ancak bir fark hissetmiyorum net...
Performans : İlk kalkışlarda , ivmelenme de aynı tork a sahip olmalarından ötürü sanırım , her ikisi de çok iyi bir fark hissetmiyorum ancak genel anlamda devamındaki hızlanma konusunda 1.4 daha performanslı...
Yol tutuş : Hiç tartışmasız Audi daha güven veriyor. A3 e geçmeden önce aynı platformda üretiliyor ve malzeme kalitesi daha iyi bir araç diye düşünüyordum ancak yol tutuş ve verdiği güven konusunda bu kadar fark hissedireceğiniz hiç düşünmemiştim.
Trafik boşken yonca kavşakta dönerken aracın limitlerini öğrenmek adına hızlı gittiğim zamanlar oldu.. BMW 1 arkadan kayma eğilimiyle yolda tutuyor , Golf önden kayıyor esp devreye girip yola sokuyor ancak A3 çok daha stabil ve önden kaymadan yolda tutuyor...Golf ile girdiğim virajlar da A3 le daha hızlı ve güven veren limitlerle geçiyorum.
Bir de zannedersem ağırlık merkeziyle ilgili bir espiri var.. hızlı giderken hafif yükseltili yolda yukarı aşağı hareketlerde araç adeta yere ittiyor kendini...Çok stabil...
Yol sesi : Tekerlek sesi 17" jantla beraber Golf ile aynı ancak kullanılan lastik çok fark ettiriyor. Ancak rüzgar sesi neredeyse yok diyebilirim ses yalıtımlı camın büyük etkisi var.
Sonuç : Golf te bulunan çok güzel donanımlar var onlardan vazgeçilemiyor ve bütçeyi zorlamak istemiyorsanız Golf harika bir araç asla değer kaybetmez. Bütçeniz varsa marka prestijini kenara bırakıyorum çünkü Golf'ün aşağı kalır yanı yok...amortisör , ve şasi yol tutuş konuları için A3 tercih edilebilir.... Hatta eğer imkan var ise bu aracın sportline , led ve prestij paketi ile tadından yenmez