yaz aylarının gelmesi üzerine açıverdiğimiz bu aksesuarımızın bakımı hakkında resimlerle bilgi vermeye çalışacağım
can tavanım problemsiz bir şekilde çalışıyordu ancak bu ileride bir sorun çıkarmayacağı anlamına da gelmez diye düşünerek işe giriştim
ilk olarak döşememin yağlanmaması için üst kısma bir kağıt ile kapadım
fitil arasında tahliyede olan kirleri islak mendil ile temizledim
sonra balata spreyi ile arkada doğru olacak şekilde kontrollü olarak sıkarak temizledim
burada yer dar olduğu için görülmeyen ve temizlemesi zor olan dar yerler var
oralara sıkarken çıkan yağın döşemeye sıçramaması için azami çaba sarfetmek gerekiyor
temizlik işlemi gittikten sonra dişli sıvı gres yağımızla hareketli kısımları güzelce yağladım
işin en çetrefilli kısım burada işte
sprey ile sıkılacak bölgeler dar ve sprey çok basınçlı sıkıyor
bu nedenle bir elimizde de ıslak mendili hazır etmek gerek
fazladan sıçrayan yerleri anında silmezsek bir müddet sonra margarın kıvamına gelip çıkarması zor bir hal alıyor
cama tavanımızın arkaya doğru olan kısmındaki kızakları da yağmalamayı unutmayalım
ön ve arka kısımda yer alan ve camı yukarı aşağı hareket ettiren J şeklindeki kısmın içerden ve dışarıdan yağlanması gerekiyor
ancak o kısmı içerden yağlamak yer dar olduğundan ve döşemeye sıçrama riski çok fazla olduğundan altına karton koyarak yaptım
en sonra perdenin ray kısmını yağladım
ancak sıçrayan yağlar arka antene kadar ulaşmıştı onları silmek için de yağ çözücü ve hemen arkasından cam sil ile temizledim
atladığım bir nokta ise rüzgar perdesinin üzerine de bir miktar sıçramış
bunu engellemek için de maskeleme bandı kullansam iyi olurmuş.
bu çalışmanın yararlı olacağı fikriyle selamlar saygılar
edit: imla hataları
can tavanım problemsiz bir şekilde çalışıyordu ancak bu ileride bir sorun çıkarmayacağı anlamına da gelmez diye düşünerek işe giriştim
ilk olarak döşememin yağlanmaması için üst kısma bir kağıt ile kapadım
fitil arasında tahliyede olan kirleri islak mendil ile temizledim
sonra balata spreyi ile arkada doğru olacak şekilde kontrollü olarak sıkarak temizledim
burada yer dar olduğu için görülmeyen ve temizlemesi zor olan dar yerler var
oralara sıkarken çıkan yağın döşemeye sıçramaması için azami çaba sarfetmek gerekiyor
temizlik işlemi gittikten sonra dişli sıvı gres yağımızla hareketli kısımları güzelce yağladım
işin en çetrefilli kısım burada işte
sprey ile sıkılacak bölgeler dar ve sprey çok basınçlı sıkıyor
bu nedenle bir elimizde de ıslak mendili hazır etmek gerek
fazladan sıçrayan yerleri anında silmezsek bir müddet sonra margarın kıvamına gelip çıkarması zor bir hal alıyor
cama tavanımızın arkaya doğru olan kısmındaki kızakları da yağmalamayı unutmayalım
ön ve arka kısımda yer alan ve camı yukarı aşağı hareket ettiren J şeklindeki kısmın içerden ve dışarıdan yağlanması gerekiyor
ancak o kısmı içerden yağlamak yer dar olduğundan ve döşemeye sıçrama riski çok fazla olduğundan altına karton koyarak yaptım
en sonra perdenin ray kısmını yağladım
ancak sıçrayan yağlar arka antene kadar ulaşmıştı onları silmek için de yağ çözücü ve hemen arkasından cam sil ile temizledim
atladığım bir nokta ise rüzgar perdesinin üzerine de bir miktar sıçramış
bunu engellemek için de maskeleme bandı kullansam iyi olurmuş.
bu çalışmanın yararlı olacağı fikriyle selamlar saygılar
edit: imla hataları
Moderatör tarafında düzenlendi: