Arkadaşlar herkese selamlar.. Öncelikle şunu belirteyim ki sayfanıza yeni üye oldum acemilik yaşayabilirim..Büyük sorunum da şu: Bir buçuk yıldır canımı inanılmaz derecede sıkan bir konu var yardımcı olursanız çok sevinirim.. Aracımı 2017 yılında sıfır aldım golf 1.6tdı highline model yalnız alırken satış temsilsicisinin ikna edici sözlerine kandım ki şöyle aracın üzerinde 18 inç durbon jant var konfor kaybı yanak yapma olayı şu bu her şeyden bahsetmeme rağmen bayinin sözlerine bir şekilde ikna olduk aracı aldık ki aradan üç ay geçmedi iki teker balon yaptı.. Konfor anlamında 17 ile ne kadar fark var bilmiyorum ama 17 taktırmak istedim bayilere sordum aracın süspansiyonu fabrika orijinal ekipman spor süspansiyon olduğu için uymaz aracın bazı aksamlarına zarar verebilirsiniz dediler bu da ayrı bir stres..Bildiğiniz çözüm arıyorum bulamıyorum altımda güzel araç var ama kullanamıyorum türkiyenin bozuk yol şartlarından ötürü inanmayacaksınız işe bazen dolmuşla gidiyorum en sonda çözüm olarak şu aklıma geldi benim teker ölçüleri 225/40/18 ben de 225/45/18 e geçersem yani teker yanağını 40tan 45e çekersem konfor anlamında değişim olur mu önerir misiniz? Birkaç vw bayisini aradım bazıları bana uygun olmaz dediler yakıt anlamında olsun aksam olsun zarar verebilirmiş bazıları sıkıntı olmaz dedi hatta bir tanesi gösterge panelinde 100 gidiyorsan 90 gösterir gibi bir şey dedi onu da anlamadım ne demek istedi diye.. Lastik ölçüm hesaplamaya girdim internetten bendeki ebatlar ile istenilen ebatları yazdım. 3.5 üstü çıktı normalde bu 3 ila - 3 oranında olmalıymış.. Ne yapmalıyım bu sıkıntıdan kurtulmam için yardımcı olursanız çok sevinrim şimdiden teşekkürler