Golf 7, 7 ileri DSG tork sınırı

taylangurel

Yeni Üye
İsim
Taylan Gurel
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda aracımda kronik DSG sorunları başladı. Vites geçişlerinde hissettirme, 1-2 veya 2-1 geçişlerinde vuruntu, yokuş yukarı kalkışlarda silkeleme, 4. veya 5.viteste ara hızlanmada silkeleme gibi şeyler. Yakın zamanda da (2 ay önce) aracıma yazılım attırmıştım. (Aracım 1.6 TDİ 2015 model 54binde) Aklıma direk atılan yazılımın bu sorunları doğurmuş olabileceği geldi. İnternette biraz araştırma yaptığımda DQ200(7 ileri) şanzımanın desteklediği maksimum tork değerinin 250NM olduğunu okudum farklı kaynaklardan. Benim aracıma atılan yazılımda torkumun 310-320 NM lere geldiğini söylediler. Aracı bu arada yazılım attırdığımdan beri öyle hunharca felan kullanmıyorum, normal kullanımım neyse ona devam ediyorum. Gaza abanmalar veya yüksek devir kullanım kesinlikle yapmadım.

Bu durumu sizlere danışmak istedim , fikirlerinizi almak istedim. Sizce alakası olabilir mi yoksa tesadüf mü? (Yazılımı şuan orijinale döndürmeyi düşünüyorum.)

Öncelikle Geçmiş olsun Hocam.

Yazılımın etkisi olduğuna inanıyorum en azından doğal olarak yaşanacaksa da erkene almıştır yazılım bu durumu. Ayrıca yazınızdan okuduğum.kadariyla yazılımı pek killanmadiginizi belirtmişsiniz sürüş olarak bence özelliklede Araç Dsg ve Dizel ise yazılım pek bie anlam taşınıyor. Normal olmayan bir müdahale olduğundan er yada geç aracınıza zarar verecektir. Ilk Iş olarak Aracınızı iyi bir Dsg ustasına göstermeniz akabinde Yazılımı kaldırmanızı öneririm. Forumda yazılım konusu da dahil ilgili konulara da bakmanızda faydalı olacaktır.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt