silverknight
Üye
- İsim
- -
Merhabalar. Bugün kendini bilmez birisi, Artvin-Hopa tarafında geliş gidiş yolda karşıdan araç gelirken sollamaya çıkıp sıkıştığından dolayı sağa çekilmek durumunda kaldım ve çok büyük bir çukura düştüm. Araçtan gelen ses ağzımdan küfür dahi çıkmayan beni, dünyanın en adi küfürbazlarından beter hale getirdi. Maalesef sağ ön lastiğim patladı. (Araç sensörleri de ne hikmetse uyarı vermedi kendim fark ettim.) Lastiği değiştirirken ilk olarak tamamen kendi hatamdan krikoyu yanlış yere koydum ve plastik muhafaza yı kırdım sanırım. Şu anda sallanıyor. Gece gece bir ustaya gösterdiğimde civatası çıkmış hallederiz dedi. Siz değerli abilerime ve kardeşlerime sormak istediğim dört soru var. Yardımcı olup, vakit ayırıp, cevaplayabilirseniz çok çok sevinirim;
1- Sanayide plastik muhafaza için civata taktırmamda bir sakınca var mı ? Yoksa illa da servise mi götüreyim. (En yakın servis rizede var ve 230km uzaklıkta)
2- Lastik eğer mümkünse tamir mi ettireyim yoksa eskisi gibi olmaz deyip yeni lastik mi alayım ? ( Lastikleri birkaç hafta öncesinde aldım. Michelin Alpin A5 225/45/R17. Henüz 500km'de)
3- Bu çukura düşme olayı ileride başıma başka dertler açar mı acaba ? Şu anlık araçta herşey yolunda görünüyor.
4- Süspansiyon veya aks larda bir zarar olsa araç bunu algılayıp arıza yada ikaz lambası yakar mı ? Başına gelen oldu mu ?
Şimdiden çok kıymetli cevaplarınız için teşekkür ederim.Saygılar, sevgiler.
1- Sanayide plastik muhafaza için civata taktırmamda bir sakınca var mı ? Yoksa illa da servise mi götüreyim. (En yakın servis rizede var ve 230km uzaklıkta)
2- Lastik eğer mümkünse tamir mi ettireyim yoksa eskisi gibi olmaz deyip yeni lastik mi alayım ? ( Lastikleri birkaç hafta öncesinde aldım. Michelin Alpin A5 225/45/R17. Henüz 500km'de)
3- Bu çukura düşme olayı ileride başıma başka dertler açar mı acaba ? Şu anlık araçta herşey yolunda görünüyor.
4- Süspansiyon veya aks larda bir zarar olsa araç bunu algılayıp arıza yada ikaz lambası yakar mı ? Başına gelen oldu mu ?
Şimdiden çok kıymetli cevaplarınız için teşekkür ederim.Saygılar, sevgiler.