Fotoğrafta görülen sola sapış benim evimin düzergahı her akşam ordan sapıyorum , solda gözüken Dur tabelasının olduğu bölüm Belediyenin ektiği çiçeklik alan ve akşam üzerleri zaman zaman o alanı suluyorlar , böylelikle Kırmızı daire içinde görünen ıslaklık oluşuyor Golf'ümü alalı 2.5 ay oluyor o ıslaklığın olduğu bölümde 2.5 ay içinde 2 defa sola sapışta aracım ürkütücü bir şekilde savruldu normal olarak sapacağım için vites küçültüp hafif frenle giriyorum oraya ürkütücü dedim çünkü gerçektende ürktüm ,tırstım yani , bundan önceki aracım Megan II idi ve onda böyle bir şey hiç yaşamadım , ben bu güzel havalarda bunu yaşıyorsam yarın Allah korusun karda buzda ne olur Allah bilir .
Değerli Ahmet Hocam;
Sanırım durum lastik basınçlarıyla alakalı olsa gerek.
Oraya isteseniz dahi 40 km/s ten hızlı girilmez.
Bu hızlarda bende de kayma yapınca hatanın aşırı yüksek lastik basınçlarından olduğunu görmüştüm.
Bir comfortline'da ideal olan 29 lastik ölçüsü yerine 33 basınç varsa benim yaşadığım gibi 40 km/s hızda kızaklayabilirsiniz.
Lastik basınçlarını da benzinlikte değil de bir lastikçide ayarlatmanızı öneririm.
Bunu yaparken lastikçi çok bilmiş gibi 36 psi hava basmıştı ve çok biliyor gibi "abi bunun için uygunu bu." diye de üstelemişti. Benzer durum başınıza gelmemesi için az bilen bir lastikçiye istediğiniz basıncı ayarlamasını isteyip sonra bu sizin test alanına bir kez daha girmenizi öneririm.
Yeri gelmişken yapılan fren testlerinde karma fren testi denen bir lastiğin kuru diğerinin ıslak zemine olmasından ötürü oluşan farklı lastiklerin farklı yol tutuşuna sahip olduğu durumlarda dahi Golf'ün son derece başarılı olduğunu biliyorum. Bununla ilgili bir test videosu vardı hatta... (Bulan olur da paylaşırsa sevinirim)