Start stop Devreye girmiyor

Ankaragazi

Yeni Üye
İsim
Murat
Selamaleyküm Herkese iyi günler dilerim. Aranıza yeni katıldım. Benim bir sorum olacak Aracım 2015 Gol 7 mıdlıne pulus Araç Start stop devriye girmiyor yaklaşık 2 haftadır bir arıza ikaz uyarısıda yok aküyü ölçtürdüm normal dediler. 

Acaba başına gelen varmı yardımcı olacak iyi günler dilerim.

Her durduğunuzda girmez devreye..bazı koşullara bağlı mesela emniyet kemeri takılı değilse girmez motor sıcaklığıyla alakalı girmez,  yani biraz kafasına göre çalışıyor çok takmamak lazim ama sizin sorun hicbir koşulara devreye girmemesi işe o durum anormal servise danışın derim...

Upvote 0
Aynen yaklaşık 15 gündür çalışmıyor ve enerji ihtiyacı yüksek yazıyor

Upvote 0
Murat hocam muhtemelen akünüz yüzünden, daha önce de bu tarz konular açılmıştı, akü değişimi yapıldı ve sıkıntı giderildi arkadaşların araçlarında. 2015'ten beri aynı akü ise büyük ihtimalle akü değişimi yapmalısınız.

Upvote 0
Klima açmadan    15  20 dk  gezin araçla,   Emniyet kemeri takılı olsun    Auto hold  ışığı da yanıyorsa    devreye girmesi lazım

Upvote 0
@Ankaragazi akü şarjınız yeterli seviyede değil start stop sisteminizde sorun olsa start stop hatası alırsınız kısa mesafe kullanıyorsanız sorun devam eder biraz gezin düzelir kışın enerji ihtiyacı yüksek diye kafaya taktım yarım saat gezdim en sonunda start stop etkin yazısını gördüm ertesi sabah yine aynıydı soğukta yaşlı akü kendini toparlayamıyor  tabi aküyü ölçtürdüyseniz bu durumlar geçerli şarj dinamosu vs da bu soruna yol açabilir.

Upvote 0

Geri
Üst Alt