Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar selamlar, yol bilgisayarında yağ bakımına yaklaşık 3900 km gözüküyor. Aracın toplam km ise 83000 km de. Yarin uzun yola çıkacam, şayet sarı yağ lambası yanar ise daha nekadar km yapabilirim.
Sarı yağ ikaz lambası yağ eksildiğinde yanar hocam. Uzun yola çıkmadan kontrol edin ilave ekleme yapın. Vaktiniz olsa bakım sonrası uzun yola çıkın derdim ancak yarın gideceğinizi belirtmişsiniz. Tedbirli olmakta fayda var.
@martı Bakım için yaklaşık 7000 km var ancak yağ uyarısı ise 3900 km gösteriyor. Benim toplamda yapacağım km ise 3000 km kafam karıştı iyice. Şimdi bakım yaptırsam erkene düşürmüş olacağım. Şu ana kadarda hep yetkili doğuş otoda yaptırdım tüm yağ değişimlerini.
@trej06 yağınizi değiştirin hocam 15 bin km yag için türkiye koşullarında bence çok fazla almanyada Avrupa da 20 binde bile özelliğini kaybetmeyen yag bizde 15 deniyor ama ben her 10 binde değiştiririm yakıt tan motor sağlığından çeşitli masraflardan kurtulup çok daha karlı olacağınıza emin olabilirsiniz imkanınız yoksa sadece yag yag filtresi bile değiştirseniz olur hava filtresi de çok o önemli ama imkan yoksa yağ yag filtresi acil değişmeli öyle yola çıkmanızı tavsiye ederim 1 saatinizi alır
@trej06 öyleyse 10 bin km korkmayın sıkıntı olmaz muhtemel disarda değiştirdiniz serviste değiştirirseniz 15 bin yazar disarda 10 bine ayarliyorlar yag konusunda çok hassasim 10 bin 11 bin eger castrol konulduysa sıkıntı çıkmıyor ama shell ne yazık ki köpürür buharlasiyir 10 bin bile gitmeyeni var eksiltiyor die duydum kullanim da cok onemli sicak bolgede daha fazla isiya maruz kaliyor ve özelliği yitiriyor castrol için konuşursak tecrübem e dayanarak 10 bin sorunsuz çok rahat kullanılabilir saygılar