Alpostros
Üye
- İsim
- Alp
Arkadaşlar merhaba, 30 aralık 2017 tarihinde facelift(7.5) 1.4 TSI DSG Comfortline golfüme kavuştum. İlk bakımını yetkili serviste 9bin km civarında yaptırdım 1 yılı doldurduğu için. Şuan arabam 17bin km'de. Eskihisar doğuş oto beni arayıp kasım ayında gelirsem bakımı 875 TL'ye yapacaklarını söyledi, bunun üstüne yetkili servise gitmeye karar vermiştim. Bakımları yetkili serviste yapmak istememin tek sebebi iyi niyet garantisinin devam etmesi ve aracın ikinci el değerinin bi tık daha yüksek olması. Fakat geçen günlerde öğrendiğim üzere artık iyi niyet garantisi devam etmiyorumuş, sadece ek garanti satın alınabiliyormuş. 1 yıllık garanti uzatma 1878tl, 2 yıllık ise 3278 tl dediler. Ben de vazgeçtim. Hem arabamla uğraşmayı seviyorum, kendim yaparım dedim. Neyse asıl sorum 2. bakımda yani 30.000km/2.yıl bakımında hangi parçaların değiştiği. Yağ/yağ filtresi/hava filtresi/polen filtresi kesin değiştireceğim, yağ/yağ filtresi değişimi için sanayide bir ustaya gitmeyi düşünüyorum. Tüm parçaları orjinal VW alacağım yetkili servisten veya aloparca gibi sitelerden. Bu yazdığım parçalar haricinde extra ne gerekiyor 30.000 bakımı için? Teşekkürler.
Moderatör tarafında düzenlendi: