Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2017 model 1.6 tdi bluemotion aracımla tokat antalya arası 950 km yol yaptım biraz agresif kullanıyorum ara sıra da klima açtım ortalama tüketim 5 Lt normal midir sizce
@krym benim önceki aracım da 1.0 dsg idi. Agresif kullanımda ve uzun yolda 120 aşınca 5.5 dan aşağı yakmıyordu. 5 lt civarlarını 110-120 ile sağlıyordum. Dizel de 110-120 ile sakin kullanımda 4 lt aşağısını bile görebiliyor zaten. Ancak agresif kullanımda 5.0 iyi bir değer. Tabi birçok etkende var jant büyüklüğü arabanın yüklü ve yüksüz oluşu vs. Normal yükte ve agresif kullanımda 5.0 dizel için bence iyi bir değer.
aynı kilometreyi golf 1.2 tsi 110 ps dsg aracımla istanbul-çanakkale arasında klima iki kademe açık şekilde 4.8 lt. ortalama ile yaptım. 1.6 dizelden daha ekonomik yada o seviyelerde dersek yalan olmaz bence benzinli bir araç için gayet güzel değerler olduğunu düşünüyorum.
O araba basmazsaniz dikkat etseniz 3.5 3.7 civarı yakar max değerinde ogrenmis olduk 5 litre mis de bence o kadar zorlamayın yazıktır ben ankara antalya çok çok çok dokkalı 3.2 ile gitmiştim normal kullanım aynı yol 3.6 gitmiştim aynı yol hızlı dikkatli 4.3 yakmıştım...
@XANTHİ normali bu bence çok yokuslu yoldur hele fethiyeden çıkar cikmaz Karabele kadar 12 km sürekli yokuş çıkarsınız 0 rakıdan 1.500 takıma daha sonrada yol koşulları ağırdır ve klima açık 4.6 gayet normal o yola... dizel için 5 çok bence ama tabi trafik isik yokuş yol durumu etkiler.... fakat tokat antalya rakim düşüyor genelde yokuş assagi ve 5 litre bana çok geldi tabi kullanım ve yol durumu etkiler