Orijinalden alıntı: AvsiyaMerhaba arkadaşlar, arabayı alalı 10 gün oldu malum kış araba çabuk kirleniyor. Renk beyaz. Forumdan takip ettiğim kadarıyla boya hususunda çok takıntılı olanlar genelde aracını kendisi yıkıyor. İçini bende temizleyebilirim ancak dışını yıkamak biraz zor gibi. Iyi bir yıkamacıda köpükle yıkatsak neye dikkat etmek lazım acaba. Ayrıca içini temizlemek için gerekli malzemeler nedir ve bauhause'dan tedarik edebilirmiyim. Daha önceki aracımda hiç böyle şeylere takmazdım saldım çayıra mevlam kayıra misali. Buraya takılıp bir şeyler öğrendikçe bende pipirikli oldum valla. Muhtemelen daha önce çok bahsedilmiştir ama forumda o kadar çok sayfa varki bulmak ne mümkün. Herkese iyi akşamlar.
Değerli Hocam;
Vallahi bu son..
Yahu bir laf ettim adam bir kamyon laf etti çattık belaya..diyeceksiniz belki ama..
Vesile olan sizin sayenizde meraklı olan arkadaşlara detay temizliğinin en dibine kadar detayına inmiş oldum..
Anladığım kadarıyla siz aslında benden bahsediyorsunuz[sm=icon_smile_big.gif]
eğer yanlış anlamadıysam....
Tamam anladık Golf güzel bir şey de...
Şimdi alınca etraftan:
yok "bunun burnu kalkmış..."
yok "görmemişin Golfü olmuş tutmuş park yerini uçuşa yasak daha doğrusu kuşlara yasak bölge ilan etmiş",
yok " bir tek onun arabası var sanki"
tarzında inceden alaylı; inceden dokundurmalı ve rahatsız edici sözlere ben kulağımı tıkayamam, geniş gönüllü kalender falan hiiiç, değilim dalarım üç beşine başım derde girer
ya da en hafififnden yahu kıracağım kalbini şimdi bu konuşanların diyerek uğraşmak istemiyor da olabilirsiniz.
Haklısınız..
Normal olan sizsiniz..
Olmayan benim...
Etrafımda toplanan kalabalığın inceden taciz edici bakışlarına alışalı çok...
Umursamayalı epey..
Dalgaya almaya başlayalı henüz oldu...
Ne sürdün de parladı böyle diye elleriyle kontrol edenler mi ararsın.. ben uzaklaşınca yanına gelip inceleyenler mi arasın... Of of of...
Gani meraklı dolu etrafım..
Talibi çıkan çok olur.
Şöyle değil böyle yıka diyen de..
Size göre yapılması gereken vicdanınızı rahatlatmaksa...
Gelelim sizin yanıtınıza:
Meguiars'tan sarı cilalı şampuan almanızı
İyi bir yıkamacı bulmanızı öneririm.
Önce anlaşın. benim malzememi kullanacaksınız ama benim söylediğimi yapacaksınız diye.
Genelde iç-dış 10-15 liradır.
küçük bir kovada dibine azıcık su koyup çok az şampuanlı köpürtmesini
Basınçlı suyu yakın tutmayacaksınız
Jantlar dahil fırça sürmeyeceksiniz
Eldiven şeklindeki peluşla yıkayacaksınız
Kurulama için yine meguiars'tan mikrofiber bez kullanacaksınız deyin..
Öncelikle birtane almanızı öneririm.(45 ila 15 TL iki çeşidi var.)
Kuruyken kesinlikle bezle silmez, reçine, zift, kuş pisliği görünce temizlerseniz.
Ağaç altı, direk yanı ve telefon kablosu altından uzak yerlere park edin.
iç kısma kesinlikle temizlik için kimyasal sürmeyip kurulamada kullandığınız nemli bezi kullansınlar.
Lastiklere kalan deterjanı süngerle sürerek yıkasın.
Çok kirli veya uzun süre kirli bırakmayın
Yıllarca parıltısına doyamazsınız bakmaya...