Günümüzde insanların büyük bi çoğunluğu ön cama yapılan filmden önlerini göremedikleri için sis farlarını kullanıyor. Karşıdan gelen mi varmış yokmuş pek umurlarında olmuyor maalesef..niçin sis farlarına LED yada xenon takmayı düşünüyorsunuz?
sis farları amacına hizmet etmesi için asfalta yakın konumlandırılır
ve kelvin değeri de maviye değil de sarıya yakındır
bu sayede havanın sisli olduğu durumlarda açtığınızda diğer araçlar tarafından farkedilirsiniz
aynı durum arka sisler için de geçerli
fakat sis farlarına xenon gazlı yada led taktığınızda şu iki durum ortaya çıkar
birincisi siste açtığınızda önünüze bembeyaz bir perde görürsünüz
ikincisi ise (çok önemli) karşı taraftaki araçların ve kendi can güvenliğinizi son derece tehlikeye atarsınız
bilimselliğe dayanarak nacizane fikrim bu
işlevsellikten uzak
sadece görüntü şekil olsu diye
takmayım derim, taktırmayın derim
saygılar, kazasız sürüşler dilerim
(Zararlıysa, kullanıma uygun değilse)madem böyle bi problem var yasaklasınlar insanlar takmasın zararlıysa veya kullanıma uygun değilse.
yalnız sisler yere daha yakın ve açısı farklı olduğundan yoğun sislerde ön tarafı görebiliyorsunuz, ama sisler far ile birlikte açıksa görüş çok büyük oranda düşüyor. sizler ile beraber parklar açılması gerekmektedir. ve beyaz yapılmasını oldukça karşıyım.sis farlarının aydınlatma değil de farkedilme amaçlı olduğunu bilen maalesef çok az
adam değil sis
konsolda ne kadar düğme basıyor
önde ne kadar far varsa açıyor
sanıyor ki önünü iyi görecek
karşıdan gelen ben olsam
bende aynı mantık ile yaklaşsam ne yapacak acaba
nerede saygı,
istemeden sırf bu yüzden kaza yaptırsam
çoluğu çocuğuna yazık olmaz mı
yada benimkilere?
afedersiniz, konuyu baya saptırdım ama inanın ki çok rahatsız oluyorum gece yolculuklarında sis farlarını kullananlardan
bildiğiniz gibi değil..