@forzaGilles Su sensörü neden yok acaba? Ya da olanlar hangileri VW de biliyor musunuz?
Alper hocam selam., “sanırım” 2.0tdi motorda su sensörü var.. ben bu zamana kadar su sensörü olan 1.6tdi hiç görmedim.,
Bu arada bu mazot filtresi olayına canım sıkıldı., bu kadar kirli olmaması lazım dediniz., 10-15gün içinde bakıma gitcem bakalım bu sefer 1 yıllık filtre nasıl çıkacak., ilk filtre 2.ci yılda değişmişti.,
Bir de biz tdi araç sahiplerini ilgilendiren çok önemli bir konu var., geçen burda bir arkadaşımız sanırım
@mandufla dostumuz idi., servise uğradığında TDI motor için bir güncelleme çıktığını ve servise güncellemeyi yaptırdığını söylemişti., kendisi yaptırdığı servis aksiyonunun içeriğini bilmiyor., Yazıyı okuduğumda hemen servisi aradım, benim aracım için herhangi bir aksiyon var mı diyee., evet var dediler., içeriği nedir dedim., “motor kontrol ünitesi” güncellemesi dediler., aksiyonun kodunu sordum.,
23X4 kodlu bir güncellemeymiş.,
Yabancı forumlardan içeriğini araştırdım., 1.6 TDI motorları kapsıyormuş., geçen ay itibariyle (01.10.2019) itibariyle çıkmış bir güncellemeymiş., alman bir forumda denk geldim, güncellemeyi yaptırmak istemeyenler olmuş., herkes acaba yine emisyon ile ilgili araca müdahale mi etcekler diyee şüpheye düşmüş durumdalar.,
Belki hatırlarsınız; yanlış hatırlamıyorsam bu emisyon güncellemesiden bizim Mk7 araçlar etkilenmemişti., veya entikenmişti ama benim araç 2016 model olduğundan beni es geçmişti., genellikle Mk6 kasa tdi araçlara yapılmıştı diye hatılıyorum., ve yaptıran araç sahipleri bin pişman olmuşlardı., güncelleme sonrası güç kaybı, motorun düzensiz çalışması gibi pek çok sorunlar ile karşılaşmışlardı., Şimdi yabancı forumlarda bu güncellemenin tam içeriği nedir şüpheye düşmüşler., Haklılarda bu dönemde vw ‘ye kimse güvenemiyor.,
Neyse yabancı bir forumda okuduğum kadarıyla yapılan güncellemenin içeriği;
motor kontrol ünitesinin yeniden programlanır, Ayrıca “yazılım tarafında” araçta mevcut olan dizel partükül filtresinin ömrünü uzatmak adına; DPF temizliği esnasında ısınma aşamasında bir düzeltme değeri gerçekleştirilir ve böylece Nitrojen Oksit (NOx) depolama birimi olan partikül filtresinin yaşlanma/eskime payı hesaba katılarak ortaya çıkan emisyonlar, termal yaşlanma sırasında bilee stabilize edilir.. Ek olarak yazılım güncellemesi ile kirletici emisyonlar azaltılır.. diye açıklanmış..,
Hocam Volkswagen avrupa’daki araç sahiplerine herhangi bir güncelleme çıktığı vakit, bildirim amaçlı ve güncellemenin içeriği ile ilgili müşterilerine e-mail gönderiyor., Birisi forumda vw’nin attığı e-mail’i paylaşmış., almanca metini ingilizceye çevirdim.. çıkan sonuç bu..
Açıkçası kafam ciddi şekilde karıştı, oradaki tartışmalardan bir sonuca varamamışlar, ve çok yeni çıkan bir aksiyon olduğundan sanırım servise uğrayan kişi sayısı da az olduğundan kendileri de net bir fikir sahibi olamamışlar., sadece bir kişi güncellemeyi yaptırdığını ama şuan için bir fark hissetmediği söylemiş (sanırım güncellemeyi yaptırdıktan hemen sonra msj.ı atmış) başka forumlarda konuşulduğuna da rastlamadım..
Geçenlerde size mesaj gönderecektim başka bir konu ile ilgili size fikir danışmak istiyordum yoğunluktan gönderemedim., yarın veya hafta içi ikimizin de müsait olduğu bir zaman telefonla görüşsek diyee düşündüm., ne dersiniz sayın hocam.?