Golf 7 aracımda 2.500 devirde sirselenme

Oguzz95

Yeni Üye
İsim
Oğuz
Arkadaşlar merhaba iki senedir kullanmakta olduğum 2013 model golf 7 1.2 manuel aracımın iki hafta önce hem sıvı bakımlarını yaptırdım hem de ağır bakımlarını aracımın trigeri ön balataları değişti arabayı aldıktan sonra test sürüşüne çıkarttım arabam ilk başta 3 bin devirin üstüne çıkmıyırdu hemen ustaya geri götürdüm daha sonrasında aldığımda ise araba 2 bin deviri geçtiğinde genelde yokuşta sarsılıyor sanki bişey takılıyormuş gibi yine götürdüğümde sebebini bulmadı hatanın kendisinden kaynaklı olduğunu kabul etmediği için başka bir ustaya daha götürdüm arıza ışığı yakmadığı için ve ustayla çıktığımız test sürüşünde titremeyi yapmadığından maalesefki çözüm öneremedi daha önce böyle bir sorunla karşılaşan veya iyi bir usta önerisi olan varsa yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum 

@Oguzz95 Benim ilk şüpelendiğim anlattıklarınızdan yola çıkarak triger değişiminde kaynaklı olabilir. Doğru ayarlar yapılmadan yapılmış bir değişim olabilir. Kolay gibi görünen fakat yanlış ustanın elinde ayarı yanlış yapılarak sorunlara yol açmış olabilir. Subapların eğilmesine kadar gidebilir sorunlar. Bence arıza verince ışık yakarsa en yakın yerde sorunun neden yaktığını baktırın. Eksantiriklerin triger takarken bir diş bile kaydırılması büyük sorunlar ve motorun doğru şekilde çalışmaması demek. Doğru hava yakıt karışımını subapların zamanında açılmamasından kaynaklı problemler motorun dengesiz çalışmasına neden olur. Hatta subapların yanlış zamanda açılmaları silindirlere çarparak eğilmelerine veya kırılmalarına kadar gidebilir. Bence iyi bir ustaya kontrol ettirin.

@rizalion teşekkür ederim hocam ilk fırsatta tekrar farklı bir ustaya göstereceğim 

1.2 tsi manuel 120.000 km aracımda 2 gün önce yokuşta aynı durumu yaşadım. Aracımın 120bin bakımları ve periyodik bakımları yapıldı. Benim araç triger zincirli, zincir 180binde değişecek dendi. Henüz bir ustaya gösterme fırsatım olmadı, takipteyim

@tatark bu hafta içerisinde tekrardan yeni bir ustaya göstereceğim ya da yetkili servise de vermeyi düşünüyorum hocam duruma göre gelişme olursa Bilgi veririm 

Merhaba 1.2 benzinli araçlar triger kayışlı değişim periyodu 180.000 km zincir yok sizin araçta sadece jettanin ilk çıkan 1.2 TSI da var

@Oguzz95 Sonuç alabildiniz mi Oğuz Bey? Benim araç motor arıza ışığı da yakmaya başladı. Yarın göstereceğim nasipse.

Geri
Üst Alt