standart dışı golf5 dönüşüm


tarikche

Üye
Katılım
12 Ağu 2023
Mesajlar
30
Tepkime puanı
10
Konum
istanbul
İsim
Tarık
Araç
Golf 5
Merhaba,

Çok anlamadığım işlere el atmak üzere kolları sıvıyorum. Benim için de bir tecrübe olacak. Siz değerli üyelerin de fikirlerini, eleştirilerini, yardımlarını ve desteklerini alıp bu yolda ilerlemek düşüncesi içerisindeyim.

Aracım Golf 5 2004 model 218 bin km'de atmosferik motor olup orjinal değişensizdir. Kendisini severim, sağlam geniş ve aynı zamanda da güzel yakan bir araçtır. 😂Yılını sorana önce ben sorarım kaç gösteriyor sence diye abartısız herkes 2009 model diyor.. 🧿😂 Yaşlı kurtta bir takım standart dışı değişiklikler yapmaya karar verdim. R32 dönüşümü falan olmayacak bu kesin. Fakat standartların dışında işlemler olacak. Bu işlemler sırasında sök-tak olacak ama sonuçta fotoğraflarım elimde olacak, şayet bir gün satma gibi bir durumum olur ise yapım aşaması da kayıt altında olacağı için sorun olmaz diye düşünüyorum.

Şimdi takım sorularım olacak. Forumda artık ''5'' kullanan kullanıcı sayısı çok az olması nedeniyle genele sormam gerekiyor diye düşünüyorum. Zamanında araç özellikleri ile ilgili değişim yapan kişiler olmuş ve yapmaya devam eden kişiler de var. Fakat tek olmak istedikleri için sanırım ücret karşılığı bile olsa yardım etmiyorlar.. En basitinden yağmur sensörü takmış veya R line direksiyon takmış ve pedal shift aktif (GTİ değil bu arada araç) nasıl yapıldığını, hangi işlemlerin gerektiğini soruyorsun ya yanıt alamıyorsun ya da çok uzun o diyor bana çok enteresan geliyor bu durum.

Yapılacak işlemlerin en basitini söylüyorum 1-stop tasarımı,
Standart olarak stoplara baktığım zaman ya Skyline tarzı yapan var, R32 takımı alıp takanlar var, yada golf 6'da yapılan led smoke tarzı yapılanlar var. Fakat ben kendim 3 d ile tasarımını yapıp yazıcıdan baskı alıp üzerinde ufak tefek oynamalar ile yeni stop içi tasarımı yapmak ve dış cam çerçevesini ona uygun olacak şekilde döktürmek istiyorum. Döküm işlemi de pleksi ile olacak tabiki. Bu stop ile ilgili birinci düşüncem.
2. bir düşünce olarak ise stop çerçevesinde yer alan siyah plastik aksam aynı şekilde kalacak içi uygun hale getirilecek ve baskıdan alacağım tasarımı onun içerisine monte edeceğim.. Led olacağı için 3d yazıcıdan basılacak ürünün dezavantajları ne olabilir? Bu konuda çok fikir sahibi değilim. Gerekirse yazıcıdan aldıktan sonra da dayanıklılık için macun işlemini de yapmayı düşünüyorum.

Elektrik aksam ile ilgili 20 yıllık aracın far stop kabloları yeni teknolojik ürünlerin takılması esnasında ısınma vs yapabilir bunun için ne tarz kablolama işlemi yapılması gerekiyor? Mesela; golf 7 de kullanılan kablo ile golf 5 te kullanılan kablo dayanıklılığı aynı değildir, 7'nin farını bir şekilde uydursan aşırı ısınma yapacağını düşünüyorum. Konu hakkında bilgisi olanlar var ise aydınlatabilirseniz sevinirim. Araç Golf 5 görüntüsünden ayrılmış ve daha güncel bir görüntüye sahip olacak.

Tüm ilerleyişi buradan paylaşacağım.
 
Son düzenleme:

Bir gelişme var mı? :)
Araç muayenesinin geçmesini bekliyorum temmuza kadar bir işlem olmayacak araç üzerinde fakat ustalar ile görüştüm. Tek çekincem farlar ile ilgili. Yeni nesil far takacağız. Dönüşüm kiti olacak ama kablolar ısınıp problem çıkartır mı ondan emin olamadığım için netleştirmem lazım bu konuyu. 2004 model olduğu için sanayi ustaları uğraşmak istemiyor. Yeni nesil araçlara alışmışlar. Zamanında karınlarını, ailelerini bu araçlar sayesinde geçindirdiler fakat şuan ki durum maalesef kötü. Ya aynı dükkanda 2 usta farklı fiyat verir mi? Biri düşük, biri yüksek fiyat çekiyor. Neden teknolojik araç ile uğraşmak daha iyi parası da iyi çünkü. Büyük ölçüde ön takımda far kısmı hariç %89 işlem tamam anlaştık. Ön far takımı işini çözersek veya fikir veren destek olmak isteyen olursa dinlerim..
 
Hocam ön farlara biledprejektör aldı bir sayfa vardı tam adını hatırlamıyorum araca mercek montajı yapıyorlar ve görüntü güzel oluyor aydınlatma olarakta muazzam oluyor oraya bir bakabilirsiniz
 
Hocam ön farlara biledprejektör aldı bir sayfa vardı tam adını hatırlamıyorum araca mercek montajı yapıyorlar ve görüntü güzel oluyor aydınlatma olarakta muazzam oluyor oraya bir bakabilirsiniz
Golf 5 far sistemini kullanmayacağım. Ön ve arka komple bir değişim olacak. Bundan bir kaç ay önce bir sayfada biled projektör gördüm merak edip fiyatını sordum 25 bin tl dedi. Golf 7 dönüşümünde adam komple ön far takımını değiştiriyor 15 bin tl'ye. Çok uçuk kaçık rakamlar dolaşıyor piyasada. Aracımda modifikasyon anlamında sadece geri görüş kamerası mevcut diğer bütün heryeri orjinal. Takılan ekra in ile hoparlör uyumsuzluğu var. Ses az geliyor. Üzerinde kendi orjinal hoparlörleri duruyor bunları değiştirmek istedim. Ümraniye'de meşhur bir ses sistemi yapn yer var sadece 4 adet hoparlör değişecek. Bas vs istemiyorum. 10 bin tl olur dedi. Bu fiyatı duymak için adamın peşinde dolaşıyorum. Bir bakarmısın diyorum ilgilencem, araç golf 5 dediğimde abi işim var dedi 10 a yaparım dedi. Sonra başkası geldi o fiyatı duyunca 10 a ne yapıyosun arka kapıya da kablo çekeceksin dedi. Daha dükkandan çıkmadan zam yedik. 😂 Böyle insanlarla uğraşıyoruz fiyat ve iş konusunda. Adam yanaşıp bakmıyor bile. İş böyle olunca uzuyor maalesef. İç donanım olarak biraz daha eklentiler olacak. Zamanında Rline direksiyonu takmış ve farklı eklentiler yapmış kişilere soruyorum dönüş yapmıyor adam görüyor. Ben yapılan her aşamayı yazacağım ki insanlar bilgilensin. Benim uğraşacağım bir durum olması halinde bir başkası en azından daha kolay nasıl yapabilir bunun çözüme ulaşabilsin diye düşünüyorum..
 

Geri
Üst Alt