aniltrzi
Yeni Üye
Öncelikle herkese merhabalar aranıza yeni katıldım. 2010 model Golf 6 1.4 TSI manuel araca sahibim. 149 bin km'de yüksek basınç pompasından dolayı yağa benzin karıştırmasıyla araca motor yaptırdım. Triger seti, buji, yağ pompası, yağ soğutucusu, yüksek basınç pompası, benzin pompası, gibi parçalar değişti, turbo da revize edildi. Aracımda motor yapıldığından beri sadece 3. Viteste 3 bin devir üzeri, 4. Viteste de çok hafif tekleme hissettiriyor. Normal kullanımda veya rölantide hiç bir sıkıntı yok. 3. Vites 5 bin devire doğru sıkıştırdığımda EPC ve motor arıza lambası yaktı. Arıza kodları P0300, P0301, P0302, P0303, P0304 aralıklı ve sürekli olarak tekleme var. Arızaları sildirdim. 2 kere buji ve bobin değişimi yapıldı. İlk takıldığında düzelir gibi olup ertesi gün kullanımlarda arıza tekrar baş gösterdi. Turboya bakıldı sorun yok. Daha sonra araca kompresyon testi yapıldı, hiçbir sıkıntı yok. Rölantide canlı veri bağlantısında tekleme algılamıyor, ancak bilgisayarı bağlayıp yola çıktık 3. Ve 4. Viteslerde 2. Ve 3. Gözlerde tekleme algılıyor. Ustalar sorunun kaynağını bulamıyor ve bu arıza bazen oluyor bazen olmuyor, daha önce tecrübe edinen sorunu çözen var mı? Yapılması gereken bir çok şeyi yaptım aslında ama deneyimleyip çözen olduysa ve yardımcı olursanız çok sevinirim.