Herkese merhaba,
Ankaraya dün gece özellikle benimde yaşadığım yüksek kesimlerine güzel kar yağdı. Fırsat bu fırsat, sabah erken kalkıp hem yeni TS860 ları denemek, hemde kar üzerinde özlediğim araç sürme zevkimi tatmin etmek adına düştüm yollara
Lastikler genel anlamda başarılı. Zaten kuru ve ıslak zeminde çok memnunum. Kar üzerinde slalomda(yanal tutunma) ve frenleme çok başarılı. Ancak rampa kalkışlarında maalesef Nokian wr d4 kadar iyi değiller. Geçen sene 308 üzerinde aynı dik rampayı hemen hemen aynı miktarda kar üzerinde test etmiştim. Nokianlar ile patinaj çeke çeke bir şekilde yukarı çıkmayı başarabilmişken, ts 860 lar ile patinaj çekerek geriye doğru kaydım. ESP açık kapalı farketmeksizin rampayı çıkamadım ve geri geri gitmek zorunda kaldım.
NOT:bu benim 1er sene araylar farklı araçlarla yaptığım test - doğru bir karşılaştırma değildir. Ancak fikir vermesi açısından söylüyorum. Belki bugün aslında o zeminin altı daha buzlu olduğu içinde çıkamamış olabilir, Nokian - Conti den iyidir, Conti Nokiandan iyidir şeklinde bir kıyas değildir!
Günün fotoğrafı