Ya kardeş senle aynı tip motor şanzıman kullanıyorum ve uzun yolda her havada. Dediğin örneğe uydugum için fikir belirtmişim bence diyerek. Dogru şans işi tabi. Boyle bakarsan o zaman her sey sebep olabilir, Bi sebep bulunamaya da bilir
Servisten aracın orjinal şanzıman yağını temin ediniz., hiç bir şekilde şanzıman yağını dışardan x bir marka almayınız..!! aynı şekilde şüphelendikleri bilyayı da servisten orjinal alınız.,Merhaba arkadaşlar daha önce 4. vitesteyken gazın hafif boşluğunu aldığımda ya da araç salınım halindeyken gaza dokunduğumda şanzımandan ufak bir ötme uğultu arası ses geliyordu bu artık 3. vitese de sıçradı sanırım.Sorunun muhtemel olarak prizdirek bilyası ,grup bilyalarıyla alakalı olabilmesi ihtimalini söyledi ustalar ve açılınca ancak doğru sonuca ulaşılır dediler fakat ben çok tarftar değilim bu işe .Bi kaç kişi şanzıman yağının değişmesi sonucunda bu tip seslerden kurtulduklarını söylediler ömürlük diyorlar bizdeki yağa fakat bazen uzun yol kullanımnda cok olduğunda falan yağ özelliğini kaybedebiliyormus .Acaba böyle bir durum duyan bilen ya da şanzıman yağı değiştirmek durumunda kalan oldu mu bu konuda tecrübesi olan varmı dır?
Şanzımanı ben bir yıl önce açtırdım. Ve hiç bir sorun olmadı bir yıldır. Önceden nasılsa şuanda öyle . Bende diferansiyel rulmanı kırık çıktı.@forzaGilles şanzıman yağı değişimi yapmadık eksilme veya yağda yanma olmamış şanzıman rulmanında olduğu kesinleşti baskı balata zatıfladığı zaman bilyaya binebiliyormuş yük oda bir ihtimal baskı balata değiştircem yakın zamanda geldi km si zaten ondan sonra bakcam şanzıman asla açtırmayacağım çünkü bir sürü problem çıkıyor açılınca ve gitmeyebilyor.Bu yüzden artar ya da Çözülmez ise çıkma şanzıman
@Salih Sayın ötme mi vardı sizde de acaba özelden mesaj atarmsnız telinizi ben de detaylı bilgi almak isterim yoksa fotoğraf falan çekebildiniz mi serviste ya da nasıl bir işlem oldu neler yaptırdınız kaça mal oldu ?