- İsim
- Ömer
Geçmiş olsun hocam.
Öncelikle çok geçmiş olsun diyorum, cana geleceğine mala gelsin ama mal da canın yongasıdır. karşı tarafın muhakkak trafik sigortası vardır, sizinkini öder ama kendi aracını cebinden yaptırır. trafik sigortası da yoksa eğer her iki aracıda çarpan cebinden yaptırır.Herkese hayırlı kazasız belasız sürüşler.Nazaramı geliyoruz bilemiyorum malesef otobanda önüme kaya düşmesi sonucu durdum ve arkadan gelen araç duramayarak bana çarptı.kaskom 10 gün önce dolmuştu ve henüz yenileme fırsatı bulamamıştım.karşı tarafında kaskosu yok nasıl bir yol izlemeliyimEkli dosyayı görüntüle 26887
Ekli dosyayı görüntüle 26888
Kusurlu olan karsi tarafin hasarini cebinden öder trafik sigortasi yoksa, eger ödemez ise dava acma hakki dogar, kusuru olmayan tarafin kaskosu olsaydi, kasko tamir masraflarini öder, sonra masraflari kusurlu olandan alirdi, böbregini bile alirdi kasko. Trafik sigortasida 36 bin liraya kadar öder karsi tarafin maddi zararini (2020 sanirim 40 bin civari)Öncelikle çok geçmiş olsun diyorum, cana geleceğine mala gelsin ama mal da canın yongasıdır. karşı tarafın muhakkak trafik sigortası vardır, sizinkini öder ama kendi aracını cebinden yaptırır. trafik sigortası da yoksa eğer her iki aracıda çarpan cebinden yaptırır.
Anlatılan kadarıyla arkadan çarpan kusurlu.Kusurlu olan karsi tarafin hasarini cebinden öder trafik sigortasi yoksa, eger ödemez ise dava acma hakki dogar, kusuru olmayan tarafin kaskosu olsaydi, kasko tamir masraflarini öder, sonra masraflari kusurlu olandan alirdi, böbregini bile alirdi kasko. Trafik sigortasida 36 bin liraya kadar öder karsi tarafin maddi zararini (2020 sanirim 40 bin civari)
Şurada yazdığına göre trafik sigortası teminatına göre araç başına 36 bin tl'lik hasar karşılanabiliyormuş: https://www.koalay.com/blog/detay/trafik-sigortasi-hangi-durumlarda-odeme-yaparHerkese çok teşekkür ederim.Bugün tutanağı jandarma bölgesi olduğu için jandarma karakoldan aldım asli kusurlu bana çarpan arsç ve benide hiçbir kusuru bulunmamaktadır şeklinde rapor tutulmuş zaten doğru olanda bu çünkü kazada en küçük bir ihmalim dahi yok.ama kaza bu nezaman neyle karşılaşacağımız belli olmuyor.çok şükür canımızabişey olmadı servise çekildi araç ama servis yetkilisinin ilk verdiği bilgi keşke kaskonuz olsaydı çünkü trafik sigortası bazı orjinal parçaları karşılamıyor sizden farkları talep edilir denildi böyle bir saçmalık varmıdır gerçekten ve merak ettiğim diğer bir konuda değer kaybını ne şekilde talep edebilirim izlemem gereken yol nedir