semihcankaya
Yeni Üye
- İsim
- özkan
bende de fabrikasyon bi-xenon basic var., ben aydınlatmasından memnunum.,@forzaGilles basic bi xenon aydınlatma yetersiz kalıyor. Bi farcı kronik sorun dedi. Sizce doğru sıralama nedir nerden başlanmalı far ayarı yaptırdım bişey değişmedi
Led farların yapısı farklı, teknoloji ve çalışma mantığı farklı olduğundan üreticiler genelde 5500k kullanıyorlar. Led farlar aydınlatma olarak daha başarılı ama onarım/değişim vs.. maliyetleri çok ciddi pahalılar.. Xenon bu konuda avantajlı ampülü değiştir yoluna devam et..@forzaGilles hocam yeri gelmişken merakımı gidermek için soruyorum, bu günümüzde artık araçlarda led teknolojisiyle aydınlatma kullanıyorlar bildiğimiz üzere (bi led projektörler vs.) bu farların aydınlatma kelvin değeri kaç acaba. Mesela bakıyorum bir A marka araçta tam beyaz, bir b marka araçta soğuk beyaz sanırım ledde bu kelvin değeri daha yüksek oluyor, 5000-6500k arası bi değerde kullanıyorlar fabrikasyon. Doğru mu?
TÜV 'ün size verdiği evrakdaki değerlere bakarak yorum yapmak yanlış olur çünkü orada 19,6 / 27.7 diye yazılan değerlerin lux değeri ile pek bir alakası yok., saçma sapan neye göre bu değerleri yazmışlar anlamak güç.,Ekli dosyayı görüntüle 42267
30 Kasım 2018 TÜV Değerleri.
Ekli dosyayı görüntüle 42268
30 Kasım 2020 TÜV Değerleri.
@forzaGilles Ali hocam. Daha önce de bir yerde sorum ama gözünüzden kaçtı sanırım.
Benim bi-xenon basic ampülleri değiştirmem, yenilemem gerekli mi?
Diğer bir deyişle ışık şiddeti kaç lux olmalı normal de?