Yeri değil ama bahsi geçmiş bende başımdan geçen bir hikayeyi anlatayım.
Geçen yıl 2016 model dizel otomatik bir golf için pazarlığa giriştim, araç daha hiç muayeneye girmemiş, ilk muayenesine bir kaç ay kalmış galeride satılık bir golf, Satıcının bana söylediği ve aracın kadranda yazan 102 bin km de olduğu idi. Herneyse emniyette tanıdıklarım var gidip plakayı sorgulattım aracın geçmişi İstanbul da çıktı satıcı bana temiz aile arabası diye satmaya çalışıyor! Ancak İstanbul’da araç kiralama işleri yapan bir firma üzerinde gözüküyordu araç, bende aracın şase numarasına ulaşıp yetkili servisteki tanıdıklarım vasıtasıyla aracın bakım geçmişini öğrenmek istedim normalde Bilgi vermiyorlar ancak o zaman allem edip kallem edip öğrendim, sonuç araç 105 bin de bakıma girmiş 120 bin de yine serviste bakıma girmiş en son bakımı ise 150 bin de 5 ay önce girdiği yönünde Bilgi verildi, ben şok oldum galerici ile papaz olduk, tartıştım aracı İstanbul’dan aldığını konu hakkında bilgisi olmadığını aldığı yeri mahkemeye falan vereceğini söyledi. Yani piyasada dolandırıcı çok fazla arkadaşlar, alacağınız aracın servis bakımlı olmasına çok dikkat göstermemiz gerekiyor. Gerekirse ulaşabiliyorsak geçmişine de ulaşmak önemli.