@Ozan Karsavuran Brent petrol çıkışta şu sıra 110tl civarı , bu hükümetin ne yapcağı belli olmaz ama bence yakın bi zamanda bizi zam bekliyor gibi.
Eski den shell’den alıyordum sadece artık bp, petrol ofisi , opet, class farketmiyor oralardan da alıyorum. Shell sanki daha kısa mesafe gidiyormuş gibi hissediyorum.istanbulda sürekli indirimli yakıt satan class istasyonları var buradan benzin alan var mı nasıl bilgi verebilir mi
Aynı şeyi Opet’te çalışan bir arkadaşım söylemişti. Ben hala Shell’den alıyorum ama şehir dışına gideceksem Kurtköy gişelerden sonraki Mehmetçik Vakfı’ndan alıyorum. Otobanın karşı istikametinde, Viaport Avm’nin yanında, Maslak İtü hizasında ve Ankara Çayyolu’nda olmak üzere 5 istasyonları var.7-8 senede 3 aracımda sabit shell ciydim.
Taki 2 sene önce işyerinden birinin opet mehmetçik vakfı olan şubeyi övüp burda yamuk olmaz demesiyle. Anadolu yakasından maslağa sabit depo doldurup güzergah değişmeden sürüş stili değişmeden, arada nerdeyse 100km farkı görünce aydınlandım. Artık opetten alıyorum benzini.
Önemli olan burda çevirerek bizden pahalı olması değil, Türkiyede aldığımız asgari ücret ile şuan aşağı yukarı 240 Litre yakıt alabilirken, Yunanistanda Asgari ücret emin değilim ama internette 750 dolar gibi gördüm 370 litre civarı yakıt alınabiliyor. Burada devreye alım gücü giriyor biz aldığımız ürünü birim ile kıyaslamak zorundayız. yoksa tlye çevirdiğinizde her konuda biz daha ucuz gibi gözüküyoruz.Matematik olarak bakarsan TL ye çevirsen bizden pahalı