Bir kavrama degisimi hikayesi

Inter61

Üye
İsim
ERKAN YILMAZ
Merhaba arkadaslar

1 ay kadar once kalkis ve yokusta titreme sikayetiyle konu acmistim hatirlayanlar vardir belki pazartesi bu sikayetimin yaninda on burclardan gelen gacir gucur sesler sofor kapisindan ruzgar sesi ve p konumunda terk edin uyarisini da katarak servise basvurdum

Test surusunun ardindan kavramadan dedi surus uzmani ve biraktim araci

Dun itibariyle aldim araci  kavrama degisti burclar on takim vs yaglandi ayarlandi mikrosalter takildi kapi ayarina bakildi koruma paketi yapildi suan titreme yok bakalim p konumunda hatasini alacakmiyiz zaman gosterecek:) 

@Inter61 hayırlı olsun yeni kavramanız. Benim 2019 aralık çıkışlı 1.5 tsi aracım 1000km de vites geçişinde ses çıkarmaya başlamıştı. Aynı sizin gibi trafikte dur kalkta vites geçişinde metal sürtme sesi çıkmaya başladı ama asla titreme silkeleme yoktu. 3500 km de verdim artık servise. Kavraması değişiyor şuan garantiden. Haftaiçi alıcam. Bakalım nolucak. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Inter61 hayırlı olsun yeni kavramanız. Benim 2019 aralık çıkışlı 1.5 tsi aracım 1000km de vites geçişinde ses çıkarmaya başlamıştı. Aynı sizin gibi trafikte dur kalkta vites geçişinde metal sürtme sesi çıkmaya başladı ama asla titreme silkeleme yoktu. 3500 km de verdim artık servise. Kavraması değişiyor şuan garantiden. Haftaiçi alıcam. Bakalım nolucak. 
3500km kavrama mı değişir allah aşkına

Arkadaşlar bu kavrama değişen araçlarda vites geçişleri eski randımanında olmuyor diyorlar, kavrama ve mekatronik birlikte değişmesi gerekiyor diyenler var, test edince bilgi verirseniz sevinirim.

@Inter61

Gecmiş olsun Aynı zamanda da HAyırlı olsun  :)  

Şu burçlardan gelen ses dediğiniz nasıl bir ses acaba ? Benim araçtada park yerinden çıkarken özellikle aracın yarısı kalrırıma park edipmişse direksiyon çevrildiğinde bir takım sesler geliyor. acaba o  mu? 

@Recep Gül  o da var hocam ama en bariz tanısı kasislerden gecerken on iki suspansiyondan gicirti sesi gelmesidir duymamak imkansiz kapi gicirtisi gibi aynen, gecen sene bakimda soyledim garantiden yaglamasi falan yapildi çok şükür iyi şimdilik

@Recep Gül evet parka girerken cikarken direksiyonu donderdiginizdeki gıcırtı sesi kasisten gecerken de oluyor o ses de kesilmis suanlik ama tekrar ettiğini okumustum forumlarda

@bf417 @bf417 @Inter61 hayırlı olsun yeni kavramanız. Benim 2019 aralık çıkışlı 1.5 tsi aracım 1000km de vites geçişinde ses çıkarmaya başlamıştı. Aynı sizin gibi trafikte dur kalkta vites geçişinde metal sürtme sesi çıkmaya başladı ama asla titreme silkeleme yoktu. 3500 km de verdim artık servise. Değişiyor şuan garantiden. Haftaiçi alıcam. Bakalım nolucak. 

1000 km de kalkışlarda vites atarken sesler gelmeye başladı. İki kez gittim servise araç çok yeni inanmadılar. 3500e kadar dayanabildim artık o sese. Belli bi süre kullanımdan sonra dur kalklarda ara ara bi sürtme sesi geliyor. Bazen yavaşlarken durmaya yakın vites düşürürken geliyor. Sanırım kavrama ısınınca yaparmış. Ve 100 araçtan en fazla 3ünde olurmuş sıfır km. Şans bana gülmüş sanırım. Değişsin bilgi veririm burdab yine. 

Geri
Üst Alt