Fahrettin Koca:
İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşecegiz.
----
Düşük ve orta riskli yani mavi ve sarı renkli illerde aşağıdaki normalleşmelere gidildi.
Kontrollü normalleşme başladı: Düşük ve orta riskli iller için müjde
– Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde kalktı. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde pazar günleri devam edecek.
– Tüm okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokullarda 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitim başlıyor.
– Düşük ve orta riskli illerde diğer kademelerde de eğitim öğretim başlıyor.
– Yüksek ve çok riskli illerde sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak.
– Çok yüksek riskli iller dışında Türkiye genelinde restoran, kafeterya, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler sabah 7 ile akşam 19.00 arasında yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.
– Halı saha, yüzme havuzu gibi tesisler düşük riskli illerde sabah 09:00 ile akşam 19.00 arasında faaliyet gösterecek.
– Kamunun çalışma saatleri tüm illerde normale dönecek.
– Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarla ilgili düzenleme düşük ve orta riskli illerde kaldırıldı, yüksek ve çok riskli illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacak.
– Nikah gibi merasimler düşük ve orta riskli illerde 100, yüksek ve çok yüksek riskli illerde 50 kişiyle sınırlı olarak yapılacak.