silvershadow
Emekli
- İsim
- Murat İNCİ
Orijinalden alıntı: ygtatli
Etrafımdan aynı olduğu ve o kadar fiyat farkını vermeye değmediği gibi yorumlar var. Araştırdığım kadarıyla dediğiniz gibi iç tasarım ve konfor Golf te daha iyiymiş.
Golf mu yoksa Seat Leon mu?
Veysel Hocamızın da görev aldığı güzel bir site var: http://www.oto-park.com/
Buradaki testlerden Leon testini izlemenizi tavsiye ederim.
Aynı şanzıman ve benzer motora sahip araçların yol tutuş ve diğer niteliklerinin farklılıklarını inceliyorlar.
Ben de kendi aracımı almadan önce pek çok marka ve modeli araştırdım.
Test etme fırsatı bulduğum araçlardan biri de Leon'du.
Hemen sonrasında Golf'ü test etme şansına eriştim.....
Ben onu test ettim ama O ise beni sınadı,
bildiğimi sandığım her şeyi anlamsızlaştırarak, duygularımı önce boşa çıkartıp sonra ortaya çıkan boşluğu kendine ait hayranlıkla doldurarak,
acımasızca, hunharca eziyet ederek kendisinden uzak kaldığım her an özlemiyle....
ve içindeyken hissettiklerimi hissettikten sonra aynı duyguyu başka bir araçta tatmanın mümkün olmadığını anlayarak.
Dolayısıyla siz de aracınıza ilk bindiğiniz andan itibaren beklediğiniz her anın boşa geçmiş olduğunu düşünüp hayıflanabilirsiniz belki de benim gibi..
Benim yorumum mantıklı olmayacak ve taraf olduğum için tarafsız hiç olmayacak aksine duygusal olacak:
Duygusal bağ kurmadığınız;
ya da
size bir şey hissettirmeyen;
ki hangi hisleri hissettireceği konusunda öncelik ve kişisel bilgi göğünüze dayalı olarak tamamen özgürsünüz;
hiçbir şey sizi mutlu ya da memnun etmeyecektir.
Keşke demek konusuna geri dönersek:
İnsan yapar, eder, eyler, yaşar, koskoca bir ömrü tüketir de
bir kez olsun keşke dememişse eğer...
O yaşam gerçekten yaşanmış mıdır?
mantıklı ve teknik açıklamalara göre;
En büyük talihi MQB platformu denilen ve
Audi A3 Mk3,
Seat Leon Mk3,
Volkswagen Golf Mk7 ve Golf Sportsvan
ile Skoda Octavia Mk3'lerde kullanılan özel sertleştirilmiş çelik kısımlara sahip bir ortak şasiye sahipler.
Tamamı önden çekişli aktarma sistemi için dizayn edilmiş, benzer motor ve şanzımana sahip araçlar.....
Kısacası süspasiyonlar, amaotisör sistemindeki yaylar gibi küçük ayrıntılara;
aracın ağırlığı, kullanılan lastiklerin ölçü ve markaları gibi ayrıntılar marka ve modellere özgü karakteristikleri belirliyor.
Şu kadarını söyleyeyim onlar aynı alt yapıyı, hatta kimi zaman üst yapıyı kullanmaları bakımından; Volkswagen grup bünyesinde ortak bir çalışma grubunun eseri olmaları bakımından genetik olarak kardeştirler de...
Herhangi insanın diğerine benzediği kadar bile değildir ne yazık ki...
Çünkü her golf kendi arasında bile opsiyonlarla özelleştirebilmek açısından kişiselleştirilebilir olma olasılığıyla biriciktir.
Hatta tamamen aynı opsiyonlarla özelleştirilmiş iki golf dahi çift yumurta ikizleri kadar birbirlerine benzerdir.
Çünkü kullanıcısı onunla konuştuğu, onu dinlediği, onunla iletişim kurduğu kadar o da sizinle iletişim kurması bakımından ancak tek yumurta ikizleri kadar benzerdir.
Yani birbirlerine ne huy ne de karakter bakımından hiç mi hiç benzemeseler de bir ve aynı genlerden bir araya gelmişlerdir o kadar.
Saygılar....
Moderatör tarafında düzenlendi: