zambor007 dedi:
@silvershadow
Hocam audi>vw>seat>skoda şeklindemi sıralama yoksa skoda ile seat aynı seviyede mi,ben daha önce hiç incelemedim showroomlarına gidip,bir kaç defa seata bindim onlarda eski modeldi,biraz ön yargılıyım her iki araca karşı nedense,bana hep kore malı araçların ilk zamanlarını hatırlatıyor içine bakıyorsun benzer şeyler var ama değiştirmeye çalışmışlar gibi şeklinde,aslında bu pahalılıkta bunlardan birine yönelilebilinir ama bilemiyorum,golf'ten de vazgeçmek zor 80 bin lira olmuş araç o da comfortline tdi sipariş versem en az 85 bin civarına belki daha fazlaya gelecek,hadi jant aldım,ergoactivi boşver,pasifik mavi,birde led far alsam en az 95 bin tl.iyi para kazanıyorlar ne diyeyim
seat leon tdi alsam style paket 70 bin o da 75 bine gelse,10 bin tl fark var golf'le , tabi aynı opsiyonalr kaç para olur onu bilmiyorum seatte, düz olarak bakarsak eğer 10 bin tl için sizce mantıklı bir seçim olur mu ? Motorların aynı performansta olmadığını az çok biliyorum,illaki golf'ü aratacaktır ama malzeme kalitesini ya da iç mekan kalitesini golf'ü 10 olarak kabul edersek leon'a kaç verebilirsiniz eğer inceleme şansı bulduysanız?
Değerli Hocam,
Sondan başlarsak evet Golf'ümü almadan önce Seat Leon, Opel Astra, Ford ve Hyundai'nin de Hatchback lerini hatta bir kaç da sedan Honda Civic , Vw Jetta, Toyota Corolla ile Astra sedan dahil daha unuttuğum emin olup hangilerini unuttuğumu unuttuğum ama hepsini bana unutturan Golf'ü de test ettim.
İmaj hiçbir şeydir Hocam...
Sürüş zevki herşeydir.
Elbette ki karşılaştırma denk güçler arasında olmalı ki adil olsun.
Buraya kadar uzuuun yıllardır Audi'nin hayaliyle yanıp tutuşan biri olarak ona ulaşamayacağımı kabullendikten hemen sonra bu değerlendirmeleri yaptığımı da eklemeliyim.
Seat skoda ve Golfte kullanılan motorlar ve şanzıman kombinasyonları minik farklar göz ardı edilerek rahatlıkla söylemeliyim ki Golf açık ara önde.
Sürüş dinamiklerine, sürüş keyfine ve size verdiği güven hissine bakarak karar verirsem Golf.
Donanım önde gelir herşeyden, ben cam tavansız, ışıkları otomatik olmayan arabaya araba demem diyenlerdensek Leon FR...
Tüm bu görüşlere saygı duymakla ve kendi içerisinde ama duygusal ama mantıksal haklı gerekçeleri olduğunu kabul edersek....
Ben O sıralar bir kaç bin lira gibi bir fark olmak kaydıyla; Leon FR alacağım fiyata Gündüz farlı Bi-Xenon farları ve sürüş konfor paketli Comfortline araç aldım.
Seat ile skoda' nın ayrımı bu kadar net değil ne yazık ki.
Skoda'nın tarihi ve ürün gamı biraz daha geniş ve Superb içine binince önyargılarinizi darmadağın geride kalan yargılarınızı allak bullak eder. Seat iyidir hoştur da var mı böyle bir amiral gemisi mesela?
Ürün seçenekleri az ise ve Skoda'nın bende yarattığı olumlu yöndeki duygu fırtınasına değil ufak bir yaz akşamı esintisi yaratmayı başaramadı maalesef.
Ben mantık adamıyım ama çoğu zaman coşan ve dört mala koşan duyguların peşi sıra emekleyen mantık ancak ona nal toplama ile nedenler bulma işine talip olabilir... Siz bir kere hissedin, hissetirene şiir de yazarsınız ona temas edecek sözcüğü dağarcığınıza katmaya çabalar belki de benim gibi yazar bile olabilirsiniz. Bu ister insan olsun, ister makine isterse şayet bir şey.
Peşinden koştuğunuz, o hayatınıza renk katan yeni duyguların kaynağına yönelten duygunun, adı ister aşk ister sevmek ister beğenmek isterse hoşlanmak olsun. Sonuç değişmez : onsuz geçen bir ânı azap kabul eder onsuz geçen tüm zamanları yaşanmamış sayarsınız...