Şayet diskler değişecekse., sıfır disklere yeni balata takmanızda yarar var..@bf417 hocam bizim aile aracında da arka da değilde önde %11 sapma var. Ön sol tarafta 97 küsür , sağ ön tarafta 109 yazıyordu tüvtürk kağıdında. Bu ay sonu bakım zamanı(Virüsten dolayı gidebilirsek), gitmişken ustaya da götüreceğiz. Zaten araç yatıyor şu anda Virüs olaylarından malum. Değişmesinde yarar var sanırım. Ön diskler hiç değişmemişti(120bin km), ön balatalar 70 binde değişmişti. 110 km hızlarda hafif sert frenlerde bi sorun yaşamadım ama insanı o değer psikolojikmen etkiliyor.
Şöyle söyleyim disklerin değişeceğine ya da tornaya gireceğine usta karar verir ama disk balata değişse bile sapmanın düzelmediği durumlar oluyor ve bu durumda frenciler söylediği artık kimden duydularsa abs beyni hatalı değişmesi lazım.@bf417 hocam bizim aile aracında da arka da değilde önde %11 sapma var. Ön sol tarafta 97 küsür , sağ ön tarafta 109 yazıyordu tüvtürk kağıdında. Bu ay sonu bakım zamanı(Virüsten dolayı gidebilirsek), gitmişken ustaya da götüreceğiz. Zaten araç yatıyor şu anda Virüs olaylarından malum. Değişmesinde yarar var sanırım. Ön diskler hiç değişmemişti(120bin km), ön balatalar 70 binde değişmişti. 110 km hızlarda hafif sert frenlerde bi sorun yaşamadım ama insanı o değer psikolojikmen etkiliyor.
Youtube da pek çok rodaj videosu var zaten.. diskler değişecekse değişir.,3 saat önce, thelordof yazdı:
@forzaGilles Diskler değişecek derse dediğiniz gibi yaparız. Fren rodajı hakkında bilginiz var mıydı?
Bilgi için teşekkürler. Sorunsuz olsa bile %1-2 sapma olur diyorlar.Şöyle söyleyim disklerin değişeceğine ya da tornaya gireceğine usta karar verir ama disk balata değişse bile sapmanın düzelmediği durumlar oluyor ve bu durumda frenciler söylediği artık kimden duydularsa abs beyni hatalı değişmesi lazım.
Öncelikle araçta kaza var mı şasi işlemli mi ve her şeyden önce takımlar kontrol edilmeli herhangi bir boşluk vs var mı, jantlar orj mi çünkü replikaya bazen bilezik takarlar bileziklerin çapı vs vs
Sapma durumu her şeyden olabilir.
Evet hocam, torna işine bende sıcak bakmıyorum.Youtube da pek çok rodaj videosu var zaten.. diskler değişecekse değişir.,
Önemli olan 250-300 lira fren balatası masrafından kurtulmak için yeni diskleri yıpratmayın.!!
Diski torna yapalım idare edet diyen usta olursa oradan uzaklaşın., o torna işlemi sizin hissedeceğiniz ve hissedemediğinix vibrasyon yaratarak fren sistemine ciddi zararlar verecektir..
Günü kurtarır mı evet kurtarır fakat ilerki süreçte 4-5 kat tamirat masraf da kaçınılmaz.. Üretilen hiç bir parçayı torna ile eski haline getiremezsin., getiririm diyen yalan söylüyordur..
Kitapçıkta bile fren ve disk rodajı diye yazar ben mantıklı buluyorumEvet hocam, torna işine bende sıcak bakmıyorum.
Rodajı sizde mantıklı buluyor musunuz onu kastetmiştim
Fren disklerinin su teması ile yamulması için çok ısınmış olması gerekir, virajlı bir dağ yolundan iniş sonrası sudan geçerseniz belki sorun olabilir, ama şehir içinde kullandığınız ve zorlamadığınız koşullarda etkilenme olmaz. Ha paranoya varsa 5-10 dakika bekler öyle su tutarsınız.Diyelim ki diskleri değiştirdiniz 5bin km kullandınız bir ara arabanızı acil yıkamak gerekti aracın kaportaya su tuttunuz ama diskler yamuldu ne yapacaksınız birdaha mı değiştireceksiniz