muslumbingollu
Üye
@enpisagor hocam emegıne saglık valla
Sigorta ve vergi varkı da var. Bakım masraf farkı da var.yusuf dedi:@enpisagor
Hocam hesabınız güzel. Buraya eklemeniz gereken şeyler var.
- Eğer alırken alan kişi kredi çekiyorsa faiz farkı
- Kasko fiyat farkı
Dizel aracın psikolojik rahatlığı yetiyor herşeyden önce, 2 haftadır babamın dizel Focus bendeydi, Sivasa git içinde 2 hafta gez vs sadece 110 lira yakıt aldık, normalde benim bravaya haftada kesin 100 lira atıyoruz, TSI motorda ayağına hakim olduğun sürece tutumlu ama yakmasın diye de aracın tadını çıkaramayınca ne anlamı kalıyormandufla dedi:Ben benzinli tsi jettami satıp dizel golf aldım. Onu bunu bilmem. Tamamen şehir içi 230 tl yakıt ile 600 km yol giderken şimdi 175 tl yakıt ile 800 km gidiyorum. Bu mutluluk bana yeter. Ve yılda max. 15000 km yol yapıyorum. Daha önce hiç dizel araç sahibi olmamıştım. Dizel almaya ise yazın arkadaşımın aracıyla gittiğim italya gezisinden sonra karar verdim. Koca italya ve balkanları geçtik araba ile 900 tl yakıt aldık. Tabi fiyat farklılıkların da etkisi var ama ortalama fiyatlar bize yakın idi.
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam dizel aracla dip gaz gez 6-7 yi cok gecmez. Ama benzinli aracta hic bu kadar rahat bi sekilde gezemiyordum hep aklimda cok yakacak endisesi hakim oluyordu. Ayagina hakim olunca tsi lar cok iyi yada trafiksiz guzergahta kullaninca. Ama bu sartlarin disinda kullaniyorsaniz kesinlikle dizel tercihim olur.fcsrn dedi:Dizel aracın psikolojik rahatlığı yetiyor herşeyden önce, 2 haftadır babamın dizel Focus bendeydi, Sivasa git içinde 2 hafta gez vs sadece 110 lira yakıt aldık, normalde benim bravaya haftada kesin 100 lira atıyoruz, TSI motorda ayağına hakim olduğun sürece tutumlu ama yakmasın diye de aracın tadını çıkaramayınca ne anlamı kalıyorBen benzinli tsi jettami satıp dizel golf aldım. Onu bunu bilmem. Tamamen şehir içi 230 tl yakıt ile 600 km yol giderken şimdi 175 tl yakıt ile 800 km gidiyorum. Bu mutluluk bana yeter. Ve yılda max. 15000 km yol yapıyorum. Daha önce hiç dizel araç sahibi olmamıştım. Dizel almaya ise yazın arkadaşımın aracıyla gittiğim italya gezisinden sonra karar verdim. Koca italya ve balkanları geçtik araba ile 900 tl yakıt aldık. Tabi fiyat farklılıkların da etkisi var ama ortalama fiyatlar bize yakın idi.
İki hafta önce ptesi günü Amasyadan Sivasa gittim dizel Focusla, çoğu zaman 140-180- bandında gittim, bir ara dizel jettayla kapıştık 15dk felan, o ara sert virajlar hariç dipgaz gittim, Sivasa vardığımda ort hız 116km, ort tüketim 6.9du, benim bravayla öyle gittiğim zaman net yarım depo benzin içiyor, Golfü denemedim ama onunda 8.0litre civarı olacağını düşünüyorum o basmayaansolak dedi:Hocam dizel aracla dip gaz gez 6-7 yi cok gecmez. Ama benzinli aracta hic bu kadar rahat bi sekilde gezemiyordum hep aklimda cok yakacak endisesi hakim oluyordu. Ayagina hakim olunca tsi lar cok iyi yada trafiksiz guzergahta kullaninca. Ama bu sartlarin disinda kullaniyorsaniz kesinlikle dizel tercihim olur.Dizel aracın psikolojik rahatlığı yetiyor herşeyden önce, 2 haftadır babamın dizel Focus bendeydi, Sivasa git içinde 2 hafta gez vs sadece 110 lira yakıt aldık, normalde benim bravaya haftada kesin 100 lira atıyoruz, TSI motorda ayağına hakim olduğun sürece tutumlu ama yakmasın diye de aracın tadını çıkaramayınca ne anlamı kalıyorBen benzinli tsi jettami satıp dizel golf aldım. Onu bunu bilmem. Tamamen şehir içi 230 tl yakıt ile 600 km yol giderken şimdi 175 tl yakıt ile 800 km gidiyorum. Bu mutluluk bana yeter. Ve yılda max. 15000 km yol yapıyorum. Daha önce hiç dizel araç sahibi olmamıştım. Dizel almaya ise yazın arkadaşımın aracıyla gittiğim italya gezisinden sonra karar verdim. Koca italya ve balkanları geçtik araba ile 900 tl yakıt aldık. Tabi fiyat farklılıkların da etkisi var ama ortalama fiyatlar bize yakın idi.
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Böyle bir kullanım tarzına göre bence yine güzel bir değer.yusuf dedi:
Kesinlikle çok iyi değerler hocam. Araçta 5 kişi vardı bu durumda bu arada ve klima açıktı. Yazın artvin-trabzon yolunda yakalanmış bir değerdirenpisagor dedi:Böyle bir kullanım tarzına göre bence yine güzel bir değer.